...

... Zdroj: istock.com

Tipy na filmy & seriály pro dlouhé podzimní večery!

Podzim v některých z nás vyvolává negativní emoce, protože se nedokážeme smířit s koncem dlouhých a prosluněných letních dnů. Na druhou stranu ale můžeme konečně trochu zpomalit. Třeba si konečně otevřít knížku, dopřát si horkou koupel nebo zkouknout nějaký seriál či film. Třeba vás inspirují naše tipy. 

Redaktorka Andrea

Sledování seriálů je můj koníček a vůbec se to nestydím přiznat. Zkrátka mě to baví mnohem víc než jiné formy domácího relaxování. Seriál, na který se podívám, si vždy vybírám z nabídky Netflixu a HBO, kde je jich opravdu nepřeberné množství. Vybírám podle hodnocení na ČSFD, obsazení, ale i žánru. Před pár dny jsem dokoukala třetí sérii dramatu Ozark, které má skvělou atmosféru a naprosto bravurní obsazení. Hodně mě bavil také seriál The Sinner (Hříšnice), kde charismatický detektiv v podání Billa Pullmana rozplétá záhadné případy zločinců. Naprostou jedničkou jsou pro mě ale minisérie Chalífát a Unorthodox (Neortodoxní). První z nich pojednává o odvážných ženách, jejichž osudy se spojí kvůli blížícímu se útoku ISIS, druhý o mladé chasidské Židovce, která opustí domluvené manželství i svou komunitu a uteče za svobodným životem do Berlína.

Redaktorka Ivona

Aktuálně sice nic nesleduji, ale už netrpělivě vyhlížím čtvrtou sérii The Crown (Koruna)! Také se v blízké době plánuji podívat na seriál The Undoing (Mělas to vědět) s Nicole Kidman a Hughem Grantem. Kdo ještě neviděl, rozhodně doporučuji The Morning Show. Opravdu to stojí za registraci na Apple TV. A prý v listopadu bude druhá série!!! Co se týče filmů, koukla bych na Léto 85. Bude to asi podobné jako Call Me By Your Name (gay vztah mladých kluků), nicméně z ukázek mě hodně zaujala ta osmdesátková atmosféra.

Editorka Irena

Přes léto jsem propadla kouzlu kina Edison film hub, které najdete v Edisonově transformační stanici v Praze. Nádherná funkcionalistická stavba, dobrá káva a nejen artové, ale i zábavné a zajímavé filmy. Všem, kteří se nechtějí aktuálně sdružovat, doporučuji jejich on-line půjčovnu Edisonline (edisonfilmhub.cz/online). Konkrétně třeba komedii Toni Erdmann o chlapíkovi, který se snaží znovu navázat vztah se svojí dospělou dcerou, fascinující jízdu světem italské společenské smetánky alias Velkou nádheru od Paola Sorrentina, dokument Nick Cave: 20 000 dní na Zemi, filmové portréty Gauguina nebo Renoira anebo si dejte s dětmi rodinný film o dvou třináctiletých dívkách ze Stockholmu, které zakládají punkovou kapelu. Prostě taková artová pohoda v obýváku!

Redaktorka Petra

Přiznám se, že se na televizi moc nedívám. Při domácím relaxování dávám přednost knize, případně audioknize nebo podcastu. Ale samozřejmě mám i své oblíbené seriály a ráda a pravidelně chodím s mužem i dcerou do kina. Mám rozkoukaný notoricky známý seriál The Handmaid's Tale (Příběh služebnice) a v budoucnu bych určitě chtěla vidět seriálové zpracování knihy Geniální přítelkyně. V kině jsem naposledy viděla Havla a doufám, že se brzy dostanu na Šarlatána a Můj příběh s Vlastinou Svátkovou.