Netflixovský seriál Světlo a stíny tvůrci natočili podle knižní série Griša.

Netflixovský seriál Světlo a stíny tvůrci natočili podle knižní série Griša. Zdroj: Netflix

Seriálové a filmové novinky, které by vám v dubnu neměly uniknout

Vypadá to, že na premiéry v kině si ještě nějakou chvíli budeme muset počkat. Naštěstí streamovací služby mají v zásobě slušnou dávku jak filmových, tak seriálových novinek, které vám čekání na návrat do sálů usnadní. Na své si během dubna na Netflixu a HBO Go přijdou milovníci fantasy, oddechovek i syrových thrillerů.

Co jsme viděli, co jsme slyšeli

Hororový film Co jsme viděli, co jsme slyšeli uvede Netflix.
Hororový film Co jsme viděli, co jsme slyšeli uvede Netflix. | Zdroj: Netflix

Herečka Amanda Seyfried už dávno není ta usměvavá dívka z Mamma Mia. V novém netflixovském snímku s hororovým puncem se představí coby umělkyně, která se nedávno vdala a se svým novomanželem se z rušného Manhattanu přestěhovala do starobylé osady Hudson Valley. Jenže co se na počátku zdá jako zaláskovaná idylka, se brzy zvrtne. A mladá žena začne zjišťovat, že jí nedá spát nejen její nový domov, ale také samotné manželství.

TIP NA VIDEO: Na co dalšího se mrknout? Co takhle Cesta svatojánských mušek?

Video placeholde

Další tipy najdete na další stránce >>

Pokračování 2 / 7

Příběh služebnice, 4. řada

Dystopický seriál Příběh služebnice se na konci dubna na HBO dočká čtvrté řady.
Dystopický seriál Příběh služebnice se na konci dubna na HBO dočká čtvrté řady. | Zdroj: HBO

Pokračování 3 / 7

Mare z Easttownu

V minisérii z produkce HBO se představí oscarová Kate Winslet.
V minisérii z produkce HBO se představí oscarová Kate Winslet. | Zdroj: HBO

Již počtvrté zve seriál své diváky do prostředí dystopického Gileadu. Z June v podání vynikající Elisabeth Moss se stane vůdkyně rebelek, které se vzepřou diktatuře i jejím krutým praktikám. Zadarmo to ale rozhodně nebude. Odhodlaná žena si proto bude muset uvědomit, že cesta za spravedlností a vítězstvím bude velmi trnitá a neobejde se ani bez ztráty těch nejbližších a možná ani vlastního života.Oscarová Kate Winslet září v nové dramatické sérii z produkce HBO jako detektivka z malého městečka v americké Pensylvánii. Právě vyšetřuje jednu místní vraždu, jenže zároveň se jí rozpadá osobní život na kusy. Miniřada slouží především jako autentická výpověď o tom, jak současnost dokáže ovlivnit naše minulost, rodinné vztahy i dávné křivdy. Jednoduše silné intimní drama.

Pokračování 4 / 7

Viktoriánky

Polovina dubna bude na HBO Go patřit nové sérii Viktoriánky.
Polovina dubna bude na HBO Go patřit nové sérii Viktoriánky. | Zdroj: HBO

Srpen roku 1896 se na první pohled zdá být jen dalším běžným měsícem v životě Londýna viktoriánské éry. Jenže opak je pravdou, neboť jednoho dne městem otřese podivná událost, kvůli níž někteří obyvatelé – zejména ženy – získají nadpřirozené schopnosti. A je na každé z nich, zda je využije k dobrým, či zcela nekalým účelům. Všem bez rozdílu ale hrozí velké nebezpečí. Nekompromisní vdova a mladá vynálezkyně se proto těmto nešťastnicím rozhodnou pomoci a ukrýt je před těmi, kteří je chtějí vyhubit. Prvních šest dílů, které se navzdory pandemii stihly dokončit, uvádí služba HBO Go.

Pokračování 5 / 7

Světlo a stíny

Netflixovský seriál Světlo a stíny tvůrci natočili podle knižní série Griša.
Netflixovský seriál Světlo a stíny tvůrci natočili podle knižní série Griša. | Zdroj: Netflix

Pokračování 6 / 7

Wonder Woman 1984

Po několika odložených premiérách se druhý díl filmu o superhrdince Wonder Woman dočká uvedení na streamovací službě HBO Go.
Po několika odložených premiérách se druhý díl filmu o superhrdince Wonder Woman dočká uvedení na streamovací službě HBO Go. | Zdroj: HBO

Už to bude pěkných pár let, kdy vyšla bestsellerová románová série Griša od americké autorky Leigh Bardugo. Teď se ovšem příběh vrací, a to v podobě osmidílného seriálu na Netflixu. Fantasy podívaná sleduje osudy mladé bojovnice, která v sobě objevila nadpřirozené schopnosti, díky kterým se jí může podařit sjednotit svět. Temné síly o sobě ale dají velmi brzy vědět. O mysteriózní podívanou s notnou dávkou napětí proto rozhodně nouze nebude.Druhý díl superhrdinovského megafilmu z dílny DC Comics měl původně spatřit světlo světa už před rokem. Po několika odložených premiérách se nakonec ale slavnostní odhalení uskuteční on-line na stanici HBO. Princezna Amazonek Diana v podání herečky Gal Gadot žije nepozorovaně mezi obyčejnými smrtelníky v 80. letech minulého století, tedy v době plné barev, života a konzumu. Jenže její každodenní poklidnou rutinu brzy naruší zpráva o tom, že svět je, jak už to u filmů tohoto rázu bývá, znovu v ohrožení. Princezna proto bude muset co nejrychleji obléknout svůj superhrdinský oblek a vyrazit do boje se zlem.

Pokračování 7 / 7

Neviditelná nula

Seriál Neviditelná nula o teenagerovi s netradiční schopností najdete na Netflixu.
Seriál Neviditelná nula o teenagerovi s netradiční schopností najdete na Netflixu. | Zdroj: Netflix

Omar je teenager z Milána a ještě donedávna vedl docela obyčejný, nenápadný život. Postupem času ale zjistí, že jeho pocit, že je často neviditelný, nebyl jen obyčejným pocitem. Omar totiž skutečně neviditelný dokáže být. Navíc se zaplete do mocenských intrik jednoho zvláštního kriminálníka a do toho se seznámí se záhadnou studentkou umění. V osmidílném seriálu od Netflixu se v hlavní roli představí mladý italský herec s konžskými kořeny Giuseppe Dave Seke.