Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: Mall.tv

Milujete obalovaný květák? Zkuste zdravou a výtečnou verzi bez smažení

Smažený květák je obědová klasika, které čas od času neodolá snad nikdo. Existuje ovšem i neméně chutná varianta, která se obejde bez fritézy i přepáleného oleje. Ukážeme vám, jak si tuto odlehčenou verzi květáku připravit. Příprava je totiž extra rychlá a jednoduchá.

Ingredience na 1 porci:

1/6 většího květáku, sůl do vody na vaření, ciabatta nebo ½ francouzské bagety, 20 g parmazánu nebo pecorina (možno vynechat), lžíce olivového oleje, vajíčko na obalování, trocha kurkumy nebo kari koření, sůl, pepř

K servírování: bílý jogurt, kimčchi

Na videorecept se podívejte zde:

Postup:

  1. Květák rozdělte na menší růžičky a povařte je zhruba 3 minuty v osolené vodě.

  2. Z ciabatty a olivového oleje si připravte čerstvou strouhanku, přidejte trochu parmazánu.

  3. Vychladlý květák obalte ve vajíčku (do vajíčka můžete přidat kurkumu nebo kari koření), poté ve strouhance a pokládejte kousky na plech. Zbylou strouhanku můžete ještě na květák přidat, krásně se vypeče.

  4. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut. Servírujte s oblíbeným dipem, jogurtem a kimčchi.

Dobrou chuť!