Dieta Speciál 15 minut denně stačí!

Dieta Speciál 15 minut denně stačí! Zdroj: Instagram @casopisdieta

Malé změny, velké výsledky: Tipy na vysněnou postavu

Chcete vnést do svojí sportovní rutiny čerstvý vítr? Vyzkoušejte pár tipů, které vás přiblíží o kousek blíž ke štíhlé a vysportované postavě…

Ranní ptáče dál doskáče

Pokud patříte spíš do kategorie „skřivan“, zkuste se do cvičení vrhnout hned po probuzení, ještě před snídaní. Spálíte tak až o 20 % kalorií více než při pozdějším cvičení. Nedávný výzkum University od Northumbria navíc přišel s dalším potěšujícím zjištěním. Ti, kteří se do fyzické aktivity pustí brzy ráno, pak během dne nezkonzumují větší množství kalorií než obvykle.

Naordinujte si pauzu

Snažíte se zvládnout co nejvíc opakování, takže si během cvičení nedopřejete ani chvíli oddechu? Ve skutečnosti je efektivnější zařadit mezi jednotlivé série odpočinek po dobu 10–60 sekund. Ve vašem těle se díky tomu spustí mechanismy, které vedou ke spalování tuků na vyšší obrátky.

Objevte funkční trénink

Vyzkoušejte takzvaný funkční trénink, při kterém procvičíte co nejvíc svalových skupin najednou a ne jen jednu, jak tomu někdy bývá při jiných druzích cvičení. Funkční trénink je založený na přirozených pohybech, které vykonáváte každý den, a kromě kondičky si díky němu doladíte i správné držení těla. Navíc povzbudíte svůj metabolismus a vystavíte si pevnější a objemnější svalovou hmotu, čímž podpoříte další hubnutí.

Hrajte si s cviky

Jestliže chcete své osvědčené cviky trochu zpestřit, změňte prostě jen dobu výdrže v určité pozici – třeba z jedné vteřiny na dvě či naopak. Poskytnete tak nové impulzy nejen svému tělu, ale i svojí mysli. Novou variantu si pak zkuste otestovat během čtyř či pěti týdnů. To už je dostatečná doba na to, abyste posoudili, jestli vám nové pojetí cviku vyhovuje víc než to, na které jste byli zvyklí dřív.

Nebojte se kombinovat

Chcete-li pokud možno co nejdřív „vyfouknout“ svoje tukové polštářky, zkombinujte posilování s aerobním cvičením. Když zařadíte aerobní cvičení v podobě jízdy na rotopedu nebo běhu na běžeckém pásu až po posilování, hubnutí vám pravděpodobně půjde ještě o něco lépe. Při posilování se totiž do těla uvolňuje hormon, který podporuje spalování tuků. Vyzkoušejte ale nejdřív sami na sobě, jaké pořadí vám sedí ze všeho nejlíp.

Článek vyšel v magazínu Dieta Speciál 15 minut denně stačí!

Dieta Speciál 15 minut denně stačí!
Dieta Speciál 15 minut denně stačí! | Zdroj: Instagram @casopisdieta