Adriana Lima při tréninku na VS show

Adriana Lima při tréninku na VS show Zdroj: Profimedia.cz

Jak na sobě makají modelky Victoria's Secret? Hitem je balet i box!

Být andílkem Victoria's Secret je v módním světě považováno za nejvyšší metu. Modelky, které získají prestižní kontrakt se značkou spodního prádla, se pak na přehlídce pyšní andělskými křídly v různé podobě. Navíc (ať se nám to líbí nebo ne) je tato show jakýmsi piedestalem ženské krásy – modelky musí mít dokonale pevná a vypracovaná těla, ale zároveň si uchovat ženské tvary. Jak toho dosahují? 

Adriana Lima (36)

Je neuvěřitelné, že tato krásná Brazilka šla svou první přehlídku Victoria's Secret před osmnácti lety – v osmnácti letech. Bez špetky přehánění tedy můžeme říct, že této značce zasvětila polovinu života. Po narození své druhé dcery v roce 2012 se na slavné molo vrátila dokonce už po osmi týdnech.

🔥This picture was taken when I started training for the vS fashionshow back in August, during my family vocation at the Hamptons with master @elcuerpodepapi being my coach🔥 thank you everyone that has been part of 😒 (just saw this emoji now at 10am,November 19), this post I posted last night and I was out of it with jet lag and tiredness)lol what I meant it was 😜🤟building my body for the big day..... @elcuerpodepapi @kirkmyersfitness @dara__hart @fasttwitch ..... I grateful for your u worn in conjunction 🙏✨❤️ photo credit my bestie @anaantic ❤️

Příspěvek sdílený Adriana Lima (@adrianalima),Lis 18, 2017 v 11:08 PST

Jak se dostává do formy: Na přehlídku se připravuje nejen fyzicky, ale i psychicky – během tréninku se učí poznávat své silné stránky i slabiny. Adrianin dlouholetý trenér, Michael Olajide, jr. zjistil, že její tělo nejlépe reaguje na kombinaci skoků přes švihadlo a boxu. Když se po porodu potřebovala Adriana dostat do formy ve smrtícím čase pěti týdnů, v podstatě ji cvičil jako bojovníka. Tréninky probíhaly dvakrát denně a trvaly dvě až tři hodiny. Nešlo přitom ani tak o to, aby modelka zhubla (váží 61 kg při 179 cm), jako o to, aby měla perfektně zpevněnou a vyrýsovanou postavu.

Jak se stravuje: Adriana se udržuje ve formě neustále, ale pár měsíců před přehlídkou pročistí svůj jídelníček. Hlídá si porce, jídla si připravuje v páře, vyřadí omáčky i smažené, omezí sůl, aby její tělo nezadržovalo vodu, ale současně pije hodně vody.

Lily Aldridge (32)

Lily Aldridge absolvovala první přehlídku Victoria's Secret v roce 2009 a už o rok později se stala andílkem. Kromě toho je mámou pětileté dcery a manželkou frontmana Kings of Leon Caleba Followilla.

Post Work Out 👊🏽 #2WeeksTilShowTime #Shanghai #VSFashionShow #TrainLikeAnAngel #SakaraBeautyWater 🌹💋

Příspěvek sdílený Lily Aldridge (@lilyaldridge),Lis 7, 2017 v 10:45 PST

Jak se dostává do formy: Lily si štíhlou postavu udržuje díky baletu – spolupracuje s balerínou Mary Hellen Bowers, která vytvořila speciální program Ballet Beautiful, jež kombinuje prvky baletu a silového tréninku. Kromě toho cvičí doma Pilates. Asi dva měsíce před přehlídkou zvýší počet tréninků na dva denně.

Jak se stravuje: Lily miluje avokádo – dává si ho na rýžové chlebíčky nebo z něj vyrábí guacamole. Dalším oblíbeným jídlem je grilované kuře. Před přehlídkou ale na maso zanevře a najede na vegetariánskou stravu. Využívá přitom službu Sakara, která dováží pečlivě vybraná a téměř veganská jídla připravená výhradně z biopotravin.

Martha Hunt (28)

Američanka Martha Hunt je v partě Victoria's Secret od roku 2012, od roku 2015 jako andílek. Jejím přítelem je fotograf Jason McDonald.

best caption can choose my December profile pic ... 🙈 #TrainLikeAnAngel

Příspěvek sdílený Martha Hunt (@marthahunt),Lis 16, 2017 v 6:01 PST

Jak se dostává do formy: Martha sází na klasiku – Pilates a posilování se zátěží, kdy cvičí pod vedením svého trenéra Justina Gelbanda. Ten ji například naučil, že nemá dělat kliky a už vůbec ne pánské. Lepší je prý zaujmout pozici prkna, střídavě se otáčet a zvedat ruku do výše. Vedle toho stejně jako Lily podlehla cvičebnímu programu Ballet Beautiful. Tři týdny před přehlídkou cvičí pětkrát týdně, víc ne, protože věří, že nic se nemá přehánět.

Jak se stravuje: Před přehlídkou se Martha stravuje v podstatě stejně jako ve zbytku roku, jen porce má dokonce větší, protože spaluje více kalorií. Dbá na to, aby součástí každého jejího jídla byly bílkoviny. K snídani si dává řecký jogurt nebo vejce, k obědu třeba sushi a k večeři lososa nebo kuřecí se zeleninou a s rýží nebo quinoou. Většina jejích svačinek obsahuje arašídové nebo mandlové máslo.

Sara Sampaio (26)

Pro Portugalku Saru Sampaio je přehlídka Victoria's Secret splněným snem. Napoprvé sice vybrána nebyla, ale v roce 2013 už to klaplo a o dva roky později oblékla andělská křídla.

Sunday fun day? 🙈 @flexstudiosnyc #trainlikeanangel @victoriasport @victoriassecret

Příspěvek sdílený Sara Sampaio (@sarasampaio),Lis 12, 2017 v 1:34 PST

Jak se dostává do formy: Ze zkušenosti Sara ví, že její tělo lépe reaguje na pomalý a méně intenzivní tréning než HIIT (vysoce intenzivní intervalový trénink). Proto si vybrala Pilates na strojích a za jeden z nejlepších formovacích cviků považuje prkno. Obyčejně cvičí dvakrát až třikrát týdně, před přehlídkou zvyšuje na čtyřikrát týdně a jednou týdně si jde také zaběhat. Pravidelně navštěvuje studio 57 Physique, které je považováno za nejlepší fitko v New Yorku.

Jak se stravuje: Než se stala andílkem, neměnila Sara svůj jídelníček ani těsně před přehlídkou. Od roku 2015 však následuje rady výživového speciality, který jí sestavil desetidenní jídelníček, ve kterém výrazně dominují bílkoviny. V té době také přestane jíst jakékoli cukry a mléčné výrobky. Je to těžké, obzvlášť pro modelku, která si jindy ráda dopřeje pizzu nebo těstoviny, ale vyplatí se to.