Ingredience:
3 pečené nebo vařené červené řepy, 300 ml vinného octa, 200 ml vody, jarní cibulka, hořčičné semínko, dva bobkové listy, sůl, cukr a vařená vejce
Na videorecept se podívejte zde:
Postup:
Připravíme si lák z vinného octa a vody. Přidáme trochu hořčičného semínka, lžičku soli, lžičku cukru a bobkový list. Přivedeme k varu, chvilku povaříme a pak necháme lehce vychladnout.
Nakrájíme cibulku, oloupeme a nakrájíme řepu.
Pak začneme suroviny skládat do sklenice. Nejdřív cibulku, řepu, pak vajíčko a takhle stále dokola, dokud sklenici nenaplníme. Na závěr ji zalijeme připraveným lákem a pořádně uzavřeme.
Extra tip:
Pokud chcete vejce natvrdo skladovat jen tak, v lednici vám při teplotě mezi 5 a 10 stupni vydrží až 10 dní. Vařená vejce skladovaná v pokojové teplotě je ovšem nutné sníst nejpozději do tří dnů od nadílky, později už mohou být zkažená.