Video placeholde

V hlavní roli elegance: Jednoduché letní šperky, které pozvednou každý outfit

Letošnímu létu naplno vládnou pestrobarevné a hravé doplňky. To je fakt, který nelze rozporovat. Nechme ale pro chvíli trendy stranou a pojďme se tentokrát zaměřit na nadčasové šperky, které vám rozhodně nebudou dělat společnost jen jednu sezónu. Co se tedy vyplatí mít schovaného ve šperkovnici nejen pro nadcházející horké měsíce?

Šperky dokáží podtrhnout outfit, umí upoutat pozornost a i jednoduchou kombinaci trička a džínů povznesou na vyšší level. Sílu doplňků jednoduše nelze podceňovat. A přestože na vás z většiny obchodů budou letos vykukovat především náhrdelníky s kvítky a plastové prstýnky jako vystřižené z pouti, je dobré si uvědomit, že nadčasovost a elegance nikdy z módy nevyjdou. Kromě módních výstřelků je proto dobré mít v zásobě i takové kousky, které budete moci vynést jak při návratu do kanceláře, tak na drink na znovuotevřené zahrádky. Pojďme se proto podívat, jaký typ šperků by vám nejen letos neměl v zásobě chybět. Zaručujeme, že s nimi budete trendy i nadčasová zároveň.

TIP NA VIDEO: Historie náušnic a piercingu

Video placeholde

Masivní a pečeťové prsteny

Ideální parťák k nové manikúře? No přece osobitý prsten, který dokáže přilákat pozornost. Po roce pandemie si každá z nás zaslouží trochu opulence. A právě masivní šperk na ruce je skvělým způsobem, jak oživit celý outfit. Obzvlášť dobře budou vypadat ty kousky, které kombinují žluté zlato a zelený kámen. Chybu neuděláte ani s nadčasovým opálem či zajímavou aplikací ze skla.

Na malíčku noste čtvercový pečetní prsten, a pokud vám maximalismus není cizí, přidejte ještě jeden kousek na ukazováček nebo prostředníček. Vrstvení prstenů se nosí, tak proč evergreen nepodtrhnout lehkým náznakem současných trendů?

Další tipy na nadčasové šperky najdete na následující straně >>

Pokračování 2 / 5

Pevné náramky

V 70. letech minulého století vytvořila Elsa Peretti pro šperkařský dům Tiffany ikonický „Bone Cuff“ náramek. Silný kovový plát dominující celému zápěstí se od té doby stal ikonou, kterou si zamilovaly známé ženy jako Liza Minnelli, Sophia Loren či Grace Jones.

Nemusíte hned ale značnou část svého předloktí zahalovat do kovu. Mnoho parády udělají také jemnější a tenčí náramky. Zejména k bílé košili se bude skvěle hodit například model připomínající řetěz nebo obtočeného hada.

Pokračování 3 / 5

Náušnice jako bonbonky

V kombinaci s culíkem krásně zvýrazní šíji a dodají na oživení horní části jakéhokoliv outfitu. Výrazné náušnice se jednoduše hodí na jakoukoliv příležitost a dokáží upoutat pozornost a přitom nemusí být ani příliš velké a výrazné. Stačí totiž i jen drobný náznak a zálesk. Ve výbavě by vám rozhodně neměl chybět pár s barevným kamenem a jedny kruhové, ideálně zlaté. Obojí můžete skvěle kombinovat s letními šaty, dámským oblekem i ležérním modelem. Na ženskosti totiž přidají vždy.

A rozhodně se ani v případně náušnic nebojte vrstvení. Pokud si ovšem nechcete hned kvůli stylu píchat znovu ucho, skvěle vám poslouží navlékací kroužky, které můžete umístit kamkoliv na ušní boltec.

Pokračování 4 / 5

Okrasa dekoltu

Móda v poslední době přeje výrazným náhrdelníkům. A jelikož kapku štěstí potřebuje každý z nás, ve výběru v posledních měsících vedou zejména ty s amulety. Osobitost naopak zase vyjádří ty s vašimi iniciálami a s trendy se rozhodně neloučí ani elegantní řetězy.

Obrovský návrat hlásí také, pro někoho možná trochu nečekaně, perly. Mistři šperkaři jejich design tentokrát v mnoha případech pojali ryze moderně a mladistvě. Zapomeňte proto na vrstvené perlové náhrdelníky ve stylu 20. let minulého století, letos se tyhle královny mezi doplňky nosí v kombinaci s plastem i zlatými prvky. Novodobý look vycházející z pařížské tradice se doslova rodí před očima.

TIP NA VIDEO: Jak nosit čelenky?

Video placeholde

Pokračování 5 / 5

Stopy v písku

Vzpomínky na dovolenou u moře i dětství a mládí strávené na přelomu tisíciletí. Kotníkové náramky neboli anklets si asi pamatují mnozí z nás. Teď se ovšem opět řadí mezi oblíbené trendy, které milují například i modelky Bella Hadid či Rosie Huntington-Whiteley.

Anklets zde ovšem nejsou jen na jednu sezónu, jsou totiž letní nezbytností, která se vám rozhodně ve šperkovnici neztratí. Vsadit můžete buď na jednoduchou stříbrnou variantu, nebo zlatý kousek ozdobený přívěsky či kamínky. Na stylu dodají jak letním maxi šatům, tak džínům s roztřepenými konci v kombinaci s cool žabkami.