S čím na jaře nosit sukni?

S čím na jaře nosit sukni? Zdroj: Instagram @thelittlemagpie a @emilisindlev

6 nesmrtelných kombinací se sukní, které se vám teď budou hodit

Co se týče trendů, zažívají letos sukně tak trochu zemětřesení. Po několikaleté nadvládě midi délek se totiž žezla definitivně ujímají mini. Ty s sebou přinášejí nové kombinace, u leckterých si však člověk pomyslí: „Na tohle už jsem asi stará“. Následující nesmrtelné outfity se sukní proto berte jako inspiraci, jak mít ráno před skříní jasno. Vybíraly jsme jak z těch prověřených z posledních let, tak i ze žhavých novinek.

Satén & svetr

Se svetrem se dá samozřejmě nosit takřka jakákoli sukně, nicméně konkrétně kombinace lesklého saténu a hřejivého svetru patří mezi top volby. Kontrast protikladných materiálů (svetr hřeje, hedvábný satén chladí) je na jaro ideální, odlišná textura látek navíc svádí k delikátním kombinacím tón v tónu (a je jen na vás, jestli si vyberete základní barvy, „bridgertonské“ pastely nebo něco výraznějšího. Trendy variantou svetru typické délky je jeho cropped verze.

TIP NA VIDEO: Jaké trendy ovládnou rok 2022?

Video placeholde

Pokračování 2 / 6

S košilí v pánském stylu

Spojení bílé košile a sukně zazářilo i na Oscarech (letos ho vynesla božská Zendaya a v roce 1998 i neméně nádherná Sharon Stone), takže této kombinaci určitě dejte šanci. Nosí se košile jak s dlouhým, tak s krátkým rukávem a spíše zastrčená do sukně (ne jako dříve, kdy měl alespoň jeden lem zůstat venku). Na fotkách níže jsou spíš formálnější outfity; jak vidno, k verzi s mini sukní rovněž patří elegantní černé punčocháče. Víkendovou variantou může být košile uvázaná v pase na uzel.

Pokračování 3 / 6

S band tričkem

Kombinace midi sukně a trička s potiskem je již pár let stará, nicméně není důvod jí letos dávat sbohem. Tradice triček s motivem hudebních kapel je spjata především s britskou scénou, kde se hudba a móda výrazně prolínaly už od dob Sex Pistols a Vivienne Westwood – proto není náhodou, že tuto kombinaci uvidíte spíše u londýnských módních influencerek. Variantou jsou také designérská trika s autorskými potisky, jaké nabízí třeba návrhářka Anine Bing. 

Pokračování 4 / 6

S oversize sakem

Mini sukně se dají nosit na různý způsob, nicméně platí, že jakýkoli stylový kontrast jim spíš prospěje. V tomto případě je balancujícím prvkem oversize sako pánského střihu (může být dokonce delší než sukně). Rovný blazer má několik funkcí – ukotví módní siluetu a dodá jí žádoucí mladistvý šmrnc. U této kombinace se nabízí zmínit aktuální trend, který čerpá inspiraci ze školních uniforem. Vedle saka ho evokují také shrnuté ponožky ve střevíčcích typu Mary Jane.

Pokračování 5 / 6

Se sportovní mikinou

Ideální víkendová kombinace, která kombinuje pohodlnost klasické univerzitní mikiny a romantické sukně. Noste ji dopoledne na brunch a na trh a odpoledne na procházku se zastávkou v kině nebo na kávě. Tento outfit si navíc říká o pohodlnou obuv, ve které vydržíte celý den.

Pokračování 6 / 6

S jednoduchým úpletovým topem

Jedním z hnacích motorů na módním trhu v posledních letech byl bezesporu koncept typické Pařížanky. To díky Jeanne Damas a jí podobným máme v šatníku několik sukní s květinovým vzorem à la „našla jsem to v sekáči“. Už od dob Brigitte Bardot také víme, že nejlepším basic topem k sukni je jednoduché úpletové triko, které nikde neodstává. Ta svůdná kombinace ženského minimalismu a zdánlivého vintage stylu není svěžím objevem, ale stále funguje – na víkend i do práce.