Beránek: Miu Miu

Beránek: Miu Miu Zdroj: Profimedia.cz

Beránek: Chloé
Beránek: Balmain
Umělý kožich: Sportmax
Bunda po tátovi: Isabel Marant
Bunda po tátovi: Isabel Marant
32
Fotogalerie

4 módní svrchníky, které letos zastíní klasický vlněný kabát

Vlněný kabát je dobrá investice; vydrží vám mnoho let a jen tak z módy nevyjde. Ano, tohle stále platí. Pokud jde ale o letošní trendy, módní návrháře namísto nestárnoucí klasiky zaujaly spíš ležérní siluety pánských bund a bohémský šmrnc chlupatých kožíšků. A nadále kralují také vesty!

Vesty

Vesty do našich šatníků pronikly nejprve v podobě pletenin, které alternují klasické svetry. Nyní ale designéři jejich koncept posouvají a představují kabátové vesty v různých podobách. Mohou být z umělého kožíšku, prošívané anebo kopírují střih pracovního oděvu. Nosí se přes lehčí kabáty a mohou být dlouhé až pod kolena. Stylingový tip: pokud vám i při tolika vrstvách stále záleží na siluetě, použijte pásek.

TIP NA VIDEO: Jaké na podzim poletí doplňky?

Video placeholde

Vesty: Chloé
Vesty: Chloé | Zdroj: Profimedia.cz

Vesty: Louis Vuitton
Vesty: Louis Vuitton | Zdroj: Profimedia.cz

Vesty: Akris
Vesty: Akris | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 2 / 4

Beránek

Kožené kabáty lemované beránkem byly hitem loňské zimy, kdy se influencerky zamilovaly do statement kousků od Ivany Mentlové, respektive velmi podobného (okopírovaného) kabátu polské návrhářky Sary Mannei. Kdo po nich před rokem jen pokukoval, bude mít letos opět možnost si tento kousek koupit. V kurzu budou jak tradiční beránkové kabáty, tak i bundičky v různě dlouhých variantách.

Beránek: Coach
Beránek: Coach | Zdroj: Profimedia.cz

Beránek: Jacquemus
Beránek: Jacquemus | Zdroj: Profimedia.cz

Beránek: Miu Miu
Beránek: Miu Miu | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 4

Bunda po tátovi

Kdyby vás rodiče nutili nosit tuhle bundu před pěti, deseti nebo i dvaceti lety, asi byste je nenáviděla. Teď má ovšem devadesátková estetika pré a návrháři se jí nehodlají jen tak vzdát. Bundy bomberovského střihu, které evokují ulice v roce 1994, se vracejí se vší parádou. Jsou oversize, doprovázejí je detaily či potisky v jedovatých odstínech zelené a fialové a posouvají hranice módního (ne)vkusu.

Bunda po tátovi: Isabel Marant
Bunda po tátovi: Isabel Marant | Zdroj: Profimedia.cz

Bunda po tátovi: Versace
Bunda po tátovi: Versace | Zdroj: Profimedia.cz

Bunda po tátovi: Prada
Bunda po tátovi: Prada | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 4

Umělý kožich

Pravý kožich je mrtvý, ať žije umělý! Jelikož se blíží doba, kdy v módě dostane prostor nostalgické vzpomínání na začátek milénia a jeho trendy, můžeme očekávat i novodobou verzi populárního stylu boho chic, respektive rock chic, který do street stylu vnesla Kate Moss. Kožichy, které tehdy oblékala ke skinny džínám a kotníkovým botám na jehlách, byly pravé, umělé by byly trapas. V roce 2021 je to ale přesně naopak.

Umělý kožich: Coach
Umělý kožich: Coach | Zdroj: Profimedia.cz

Umělý kožich: Gucci
Umělý kožich: Gucci | Zdroj: Profimedia.cz

Umělý kožich: Emporio Armani
Umělý kožich: Emporio Armani | Zdroj: Profimedia.cz