Čistící zmatňující maska Pure Clay, L'Oréal Paris, 279 Kč/50 ml

Čistící zmatňující maska Pure Clay, L'Oréal Paris, 279 Kč/50 ml Zdroj: archiv firem

Peelingový krém Hydrabio Gommante, Bioderma, koupíte v lékárnách, 275 Kč
Aktivní peeling, For Life and Madaga, koupíte na: forlifemadaga.com, 306 Kč
Hloubkově čistící maska, která viditelně zmenšuje póry, Kiehl's, 800 Kč/142 ml
Jemný čisticí peeling na pleť a rty Sedmikráska, Manufaktura, manufaktura.cz, 209 Kč/75 ml
Zklidňující pleťová voda Sedmikráska, Manufaktura, manufaktura.cz, 159 Kč/215 ml
23
Fotogalerie

Tipy, jak jednou provždy minimalizovat rozšířené póry a černé tečky!

Rozšířené póry jsou stejným strašákem jako vrásky. Nevyhneme se jim a dělají nás zbytečně starší. Můžeme je ovšem díky důkladné péči alespoň minimalizovat. Poradíme vám, jak na to. 

Čistit a čistit

Ano, možná už kroutíte očima, že radami ohledně čištění začínají snad všechny články týkající se péče o pleť, ale opravdu je to to nejdůležitější, co můžete udělat. Ale ani tím nejdůkladnějším čištěním se pórů pochopitelně nezbavíte, protože jsou přirozenou součástí pokožky, která skrze ně dýchá, vylučuje kožní maz a škodliviny. Můžete ovšem dosáhnout toho, aby byly čisté a téměř neviditelné. Ráno i večer je nutné se bez výjimek odlíčit, i když se nemalujete. A následně pleť důkladně dočistit.

Zařaďte peeling

Do pravidelné péče o pleť rozhodně zařaďte peeling, který naprosto spolehlivě odstraní nečistoty z pleti, zjemní ji a omezí ucpávání pórů. Pokud máte mastnou pleť, klidně si ho dělejte každý den. V opačném případě postačí jednou nebo maximálně dvakrát týdně.

Pozor na některé produkty

Rozšířené póry jsou způsobeny tím, že kožní žlázy produkují příliš kožního mazu. Ten se pak spojí s odumřelými buňkami a pór se ucpe. Kožní maz se tak nemůže uvolnit a pór se rozšíří. Vyhýbejte se proto produktům, které jsou hutné a hodně mastné, ale zároveň nepodceňujte hydrataci. Ideální jsou hypoalergenní přípravky bez alkoholu a parabenů.

Vsaďte na masky

Ideální pro ucpané póry jsou masky obsahující jíl, který na sebe dokáže navázat přebytečnou mastnotu z pleti a zároveň viditelně stáhnout rozšířené póry. Používejte ji alespoň jednou týdně. Pokud problémy s rozšířenými póry nemáte, můžete ji používat jednou měsíčně jako prevenci.

SOS pomocník

Pokud potřebujete rozšířené póry zamaskovat hned, protože se chystáte na večírek nebo třeba na rande, vsaďte na kvalitní podkladovou bázi, která póry vyplní. Pak už jen stačí nanést make-up a na jeden večer máte vyřešeno. Ale rozhodně to není každodenní řešení!