Kokosový balzám na rty Sweet Care, Osté, fann.cz, 270 Kč/15ml

Kokosový balzám na rty Sweet Care, Osté, fann.cz, 270 Kč/15ml Zdroj: archiv firem

Pleťový peeling Raw Espresso, Grums, ze-zeme.cz, 599 Kč/80 ml
Cleansing bar, Oolaboo, eshop.oolaboo.cz, 404 Kč
Rozjasňující pleťové sérum Vitamin C Ester, Perricone MD, notino.cz, 1999 Kč/30 ml
Rozjasňující denní pleťová esence, Dulcia, dulcia.cz, 540 Kč/30 ml
Tělové mléko Oves, Naturally Good, Nivea, 200 Kč/350 ml
7
Fotogalerie

Prosincové kosmetické novinky, které si nesmíte nechat ujít!

Napište Ježíškovi o prosincové kosmetické novinky, které teprve před pár dny dorazily na kosmetický trh. Vybraly jsme pro vás ty nej!

Denní pleťová esence, Dulcia

Slovenská ručně vyráběná přírodní kosmetika Dulcia přichází před Vánoci hned s několika novinkami. Nás rozhodně zaujala pleťová esence ve spreji s vysokým obsahem vitamínu C, kyseliny ferulové a ectoinu pro zachování zářivé pokožky. Unikátní složení prospívá pokožce hned v několika směrech. Kromě rozjasnění jí dodá také pružnost a pevnost, chrání ji před UV zářením a oxidačním stresem a v neposlední řadě stimuluje tvorbu vlastního kolagenu, čímž zpomaluje stárnutí. Esence je vhodná pro všechny typy pleti, takže pokud ji věnujete někomu pod stromeček, nemůžete šlápnout vedle.

Rozjasňující denní pleťová esence, Dulcia, dulcia.cz, 540 Kč/30 ml
Rozjasňující denní pleťová esence, Dulcia, dulcia.cz, 540 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Tělové mléko Naturally Good, Nivea

Kosmetická stálice Nivea se rozhodla zaměřit se na udržitelnost. Změnily se tak nejen obaly některých produktů, ale také jejich složení. Například nová tělová mléka z řady Naturally Good obsahují 98 % přírodních ingrediencí a jsou veganská. Jejich obal má o polovinu méně plastu a lze před vyhozením snadno srolovat, takže nezabírá tolik místa a zároveň využijete produkt opravdu do poslední kapky. Vyzkoušejte třeba tělové mléko s organickým ovsem, které je vhodné pro velmi suchou pokožku. Ta teď v zimě trápí snad každého. Oves se na pokožku používá od pradávna, protože obsahuje vysoké množství betaglukanu, který podporuje buněčnou imunitu a chrání pokožku.

Tělové mléko Oves, Naturally Good, Nivea, 200 Kč/350 ml
Tělové mléko Oves, Naturally Good, Nivea, 200 Kč/350 ml | Zdroj: archiv firem

Cleansing bar, Oolaboo

Nizozemská značka Oolaboo se již na začátku letošního roku rozhodla, že se vydá cestou vysoce kvalitní organické kosmetiky s minimálním dopadem na ekologii. Nová řada s názvem Super Foodies Low Waste Cosmetics má jasnou ambici – postupně vybavit koupelnu přípravky, jež budou prospívat pokožce či vlasům a zároveň nezatíží planetu. Super novinkou je takzvaný cleansing bar, tedy tuhý čisticí přípravek pro jemné a šetrné umytí obličeje. Je založen na kokosovém oleji a vitamínu E a má skvělé antioxidační vlastnosti. Pleť nevysušuje jako klasické mýdlo, naopak v ní pomáhá udržet její přirozenou vlhkost. Jeho použití je jednoduché. Stačí navlhčit obličej i cleansing bar vlažnou vodou, napěnit ho v rukou a bohatou pěnu nanést na obličej a vmasírovat. Pak už jen stačí opláchnout obličej a nanést hydratační krém.

Cleansing bar, Oolaboo, eshop.oolaboo.cz, 404 Kč
Cleansing bar, Oolaboo, eshop.oolaboo.cz, 404 Kč | Zdroj: archiv firem

Rozjasňující pleťové sérum, Perricone MD

Pokud nemáte žádné přání k Vánocům, co takhle pořádně rozmazlit svou pleť novým rozjasňujícím sérem s vitamínem C? Pleťové sérum luxusní značky Perricone MD sjednocuje barevný tón pleti, pomáhá vyhladit vrásky a jemné linky a také navrací pleti svěžest a mladistvou krásu. Používejte ho dvakrát denně, vklepejte pomocí konečků prstů do pleti a následně naneste denní/noční krém. Nezapomeňte ani na krk a dekolt!

Rozjasňující pleťové sérum Vitamin C Ester, Perricone MD, notino.cz, 1999 Kč/30 ml
Rozjasňující pleťové sérum Vitamin C Ester, Perricone MD, notino.cz, 1999 Kč/30 ml | Zdroj: archiv firem

Pleťový peeling Raw Espresso, Grums

Péče o pleť není nikdy dost! Zkuste zařadit do svých pravidelných rituálů novinku v podobě peelingu z BIO recyklované kávové sedliny z espressa, která čistí póry a černé tečky, zjemňuje pokožku a zmírňuje viditelnost drobných jizviček. Kávový scrub používejte jednou až dvakrát týdně. Vmasírujte malé množství do navlhčené pokožky a jemnými krouživými pohyby pleť masírujte. Pak ho důkladně opláchněte. Můžete ho používat i jako masku. Stačí jen nanést na obličej, nechat zhruba dvacet minut působit a poté opláchnout vlažnou vodou.

Pleťový peeling Raw Espresso, Grums, ze-zeme.cz, 599 Kč/80 ml
Pleťový peeling Raw Espresso, Grums, ze-zeme.cz, 599 Kč/80 ml | Zdroj: archiv firem

Kokosový balzám na rty, Osté

Mít chuť a vůni vanilkového rohlíčku neustále na rtech? To zní jako sen, který si ale můžete snadno splnit. Limitovaná edice balzámů na rty má totiž mimo jiné i příchuť vanilkových rohlíčků. Balzám je z přírodních olejů, rýžového vosku a obsahuje vitamín E a kyselinu hyaluronovou. Spolehlivě zvláčňuje, ošetřuje, hydratuje a dodává rtům plnější a zdravější vzhled. Mějte ho stále u sebe a nanášejte kdykoliv během dne podle potřeby. Můžete ho použít i na suchá místa na pokožce nebo k ošetření drobných ranek, jako jsou třeba záděrky.

Kokosový balzám na rty Sweet Care, Osté, fann.cz, 270 Kč/15ml
Kokosový balzám na rty Sweet Care, Osté, fann.cz, 270 Kč/15ml | Zdroj: archiv firem