Tekutá rtěnka, Liquid Velvet, Ciaté London, douglas.cz, 499 Kč

Tekutá rtěnka, Liquid Velvet, Ciaté London, douglas.cz, 499 Kč Zdroj: archiv firem

Lesk na rty, This Is Everything, NYX, douglas.cz, 169 Kč
Dlouhotrvající lesk na rty, Crystal Crush diamond lip gloss, Dermacol, 199 Kč
Barevný a vyživující balzám na rty, Lip Shaker, Alcina, 340 Kč
Lesk na rty, Cerise Griote - třešňová griotka, Phyt's, jannami.cz, 475 Kč
Tekutá rtěnka s matným efektem, Grand Rouge, Yves Rocher, 299 Kč
10
Fotogalerie

Nejlepší tekuté rtěnky & lesky: Které nevysušují a vydrží opravdu dlouho?

Tekutých rtěnek i zabarvených lesků je na kosmetickém trhu nespočet. Tak, jak vybrat produkt, který nám bude ve všech ohledech vyhovovat? Několik jsme jich pro vás otestovaly. Třeba díky nám najdete ten pravý.

Editorka webů Ženy.cz a Mojezdraví.cz – Irena

Barevný a vyživující balzám na rty, Alcina

Tekuté rtěnky mám ráda, ale většinou mé rty dost vysušují. Tento tónovaný výživný balzám na rty je pro mě příjemným kompromisem. Rty jemně barví tmavším odstínem, ale zároveň je promaže. Nevýhodou je, že pigment samozřejmě rychle mizí, olej se ale vstřebá do rtů a vyživí je. Pro mě je to ale lepší varianta, než většina tekutých rtěnek, kvůli kterým mě občas večer pálí suché rty. Nanáší se pomocí houbičky, což je sice příjemné, ale trochu nepraktické. Jednak úplně nemůžete ovlivnit, kolik přípravku se vám na houbičku z tubičky dostane, za druhé je měkká, takže úplně nemusíte trefit konturu rtů. Nicméně odstín, vůně a výživa z tohoto balzámu udělaly můj nejoblíbenější letošní výrobek na rty.

+ vůně, výživa, nevysušuje

Barevný a vyživující balzám na rty, Lip Shaker, Alcina, 340 Kč
Barevný a vyživující balzám na rty, Lip Shaker, Alcina, 340 Kč | Zdroj: archiv firem

Lesk na rty, Phyt's

Phyt´s je francouzská přírodní bio kosmetika a tento tónovaný lesk na rty je také hydratující a vyživující. Pigmentuje výrazněji než ten od Alciny a také nádherně voní. Nanáší se klasicky aplikátorem. Po nanesení se ale tolik do rtů nevstřebá a zůstane na nich tenká vrstva, která se občas rozmaže okolo.

+ bio složení, vůně, dobře pigmentuje

Lesk na rty, Cerise Griote - třešňová griotka, Phyt's, jannami.cz, 475 Kč
Lesk na rty, Cerise Griote - třešňová griotka, Phyt's, jannami.cz, 475 Kč | Zdroj: archiv firem

Tekutá rtěnka, Yves Rocher

Tekutá rtěnka od Yves Rocher má matný efekt a výborně pigmentuje. Má opravdu takovou měkoučkou, nemastnou sametovou texturu a na rtech zcela nezasychá, což je příjemné, protože také tolik nevysušuje. Vydrží poměrně dlouho, možná by zvládla těch slibovaných 12 hodin, pokud by tedy člověk nepil, nejedl a možná ani nemluvil. Takže vydrží do první „akce“, ale pro nás se suchými rty optimální. Yves Rocher se v poslední době velmi snaží s ekologickým přístupem, i tak ale osobně dávám hlavně na obličej přednost výrobkům v bio kvalitě.

+ výborně pigmentuje, vydrží

Tekutá rtěnka s matným efektem, Grand Rouge, Yves Rocher, 299 Kč
Tekutá rtěnka s matným efektem, Grand Rouge, Yves Rocher, 299 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Andrea

Lesk na rty, Nudestix

Značku Nudestix mám moc ráda (nedám dopustit na její lehký make-up). Oblíbila jsem si i lesk Lip Glace. Ten v sobě obsahuje peptidy na zvětšení rtů (malinko na rtech pálí, ale není to rozhodně nic nepříjemného), ale také hydratační máslo a potřebné vitamíny pro ochranu. Líbí se mi jeho obal. Samotný lesk je v malé průsvitné tubičce, která je zabalená v elegantní černé plechové krabičce s ukrytým zrcátkem. Jediné malé minus je to, že trošku lepí, takže počítejte s tím, že na skleničku se rozhodně obtiskne.

+ obal, zvětšení rtů, hydratace, ideální zabarvení

Lesk na rty, Nudestix, douglas.cz, 659 Kč
Lesk na rty, Nudestix, douglas.cz, 659 Kč | Zdroj: archiv firem

Tekutá rtěnka, benecos

Musím se přiznat, že většina přírodní dekorativní kosmetiky mi nevyhovuje, ale italská značka benecos mě už několikrát příjemně překvapila. Objevila jsem díky ní totiž skvělé přírodní laky na nehty, které opravdu vydrží, ale také první přírodní řasenku, která řasy prodlouží a neslepuje. A třetím objevem je rozhodně tekutá rtěnka s matným efektem, která je naprosto bezchybná. Štětečkem se snadno nanáší, obsahuje ricinový olej, který zvláčňuje rty a vydrží na rtech opravdu dlouho. Odstín Coral Kiss se skvěle hodil k opálené pleti, ze které mi už nic nezbylo, takže je na čase pořídit si další, a to bude rozhodně odstín Bloody Berry!

+ přírodní složení, hydratace, výdrž, nevysušuje

Tekutá BIO rtěnka, Coral kiss, benecos, milujubio.cz, 165 Kč
Tekutá BIO rtěnka, Coral kiss, benecos, milujubio.cz, 165 Kč | Zdroj: archiv firem

Matná rtěnka, Revlon

Na tuhle rtěnku taky nedám dopustit. Má krásný design, nevysušuje, na rtech dlouho vydrží. Mám odstín Love, který je sytě červený. Oceňuji i krásnou vůni. Jedinou drobnou nevýhodou je, že pěnovým štětečkem nelze precizně vykreslit kontury, takže rtěnku nejprve nanáším na samostatný štěteček na rty. Ale dokreslení během dne už krásně zvládnu pěnovým štětcem.

+ design, odstín, hydratace, nevysušuje

Matná rtěnka, Ultra HD, Revlon, fann.cz, 369 Kč
Matná rtěnka, Ultra HD, Revlon, fann.cz, 369 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Mojezdraví.cz – Majka

Dlouhotrvající lesk na rty, Dermacol

Dlouho jsem hledala rtěnku nebo lesk, se kterými bych si mohla užít party a nemusela se starat o to, jestli mi vydrží na rtech při popíjení drinků a klábosení s kámoškami. A zdá se, že jsem ho našla! Dlouhotrvající lesk od značky Dermacol má praktický štěteček na nanášení, krásně voní po šťavnatém ovoci a snadno se nanáší. Diamantový třpyt splňuje přesně to, co má – rty krásně rozzáří a dopřeje jim i slušnou dávku třpytek – na mě jich bylo snad až trochu moc. Oceňuji ale, že lesk nelepí a na rtech jsem ho skoro ani necítila, a co je snad nejdůležitější, nezaznamenala jsem žádné otravné obtisky na sklence vína a na rtech držel i při náročném večeru téměř 6 hodin. Za mě tedy rozhodně geniální vynález!

+ výdrž, vůně

Dlouhotrvající lesk na rty, Crystal Crush diamond lip gloss, Dermacol, 199 Kč
Dlouhotrvající lesk na rty, Crystal Crush diamond lip gloss, Dermacol, 199 Kč | Zdroj: archiv firem

Lesk na rty, NYX

Tenhle lesk má praktické balení, takže ho schováte i do malé kabelky. Lesk je bezbarvý, s decentní vůní, nanáší se šikovným štětečkem a je skvělý v tom, že vůbec nelepí. Rty jsou po něm krásně lesklé a hebké. Jediné, co bych mu vytkla, je kratší výdrž – zvládl jen dvě skleničky džusu a pak už po něm nebylo ani stopy. Na druhou stranu, výrobce aspoň neslibuje dlouhotrvající účinek lesku na jeho obalu. Za mě je to fajn produkt na procházku po městě, když se ovšem nezastavíte u stánku s kafem nebo nedej bože i koblihou. Hodí se i pro ženy, které si zatím netroufly na rtěnku, ale chtějí své rty přirozeně zvýraznit.

+ krásný lesk, snadné nanášení

Lesk na rty, This Is Everything, NYX, douglas.cz, 169 Kč
Lesk na rty, This Is Everything, NYX, douglas.cz, 169 Kč | Zdroj: archiv firem

Redaktorka webu Ženy.cz – Ivona

Dlouhodržící tekutá rtěnka, Ciaté London

Přiznám se, že když si mám vybrat mezi tekutou a klasickou rtěnkou, volím klasickou. Mám úzké rty a myslím si, že s tekutou neumím tak dobře pracovat. Tahle rtěnka ovšem moje obavy rychle rozptýlila, nanáší se velmi dobře, stačí otřít štěteček a máte přesně tolik pigmentu, kolik potřebujete. Snadno a precizně vykreslíte i detaily a výsledkem je sytá a přitom přirozená barva beze šmouh. Rtěnka obsahuje kyselinu hyaluronovu, která rty zároveň hydratuje, což mohu potvrdit. Vůbec je nevysušovala a v podstatě jsem ji na puse ani necítila. To se však pochopitelně odráží na výdrži rtěnky. Bez jídla a pití, s jedenkrát na chvíli nasazenou rouškou vydržela zhruba tři hodiny, poté už byla potřeba korekce. S jídlem zmizela, ani nevím jak, ale aspoň jsem ji neměla rozmazanou kolem pusy jako klaun.

+ sytý pigment, velmi dobře se nanáší, lehká textura, nevysušuje

Tekutá rtěnka, Liquid Velvet, Ciaté London, douglas.cz, 499 Kč
Tekutá rtěnka, Liquid Velvet, Ciaté London, douglas.cz, 499 Kč | Zdroj: archiv firem