Milujete japonský ramen? Víme, jak na něj. Základem je chutný a pořádně silný vývar
Asijská nudlová polévka ramen je výtečnou obědovou alternativou a skvěle se hodí na zahřátí během chladnějších dnů. Přestože má tento pokrm nespočet podob a chutí, základem je vždy silný vývar, který se od toho klasického chuťově trochu liší. Ukážeme vám, jak na něj!
Suroviny na cca 3,5 litru vody:
kuřecí skelet nebo 400 g kuřecích krků, 250 g hovězího pupku nebo hrudí (případně vepřového bůčku), 2 velké žluté cibule, větší pórek nebo svazek jarní cibulky, 3 řapíky celeru, stonek od brokolice nebo ½ kedlubny (možno vynechat), celá palička česneku, větší kus čerstvého zázvoru, 2 lžíce oleje (ideálně sezamového), velké zralé rajče, pár sušených shii-take, kousek mořské řasy (možno vynechat), 2 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžíce mirinu (možno vynechat), sůl
Na videorecept se podívejte zde:
Postup:
Maso a skelet nechte zatáhnout na grilu nebo na pánvi.
Rozkrojte a opečte také cibuli, pórek a zázvor, poté přidejte i zbývající zeleninu.
Zalijte studenou vodou, přidejte řasu, sójovou omáčku, rybí omáčku a mirin. Přiklopte a táhněte minimálně 2 hodiny.
Až vývar přecedíte, bude potřeba ho ještě dosolit. Dochutit jej můžete ještě další porcí sójové a rybí omáčky, případně přidejte ještě červenou miso pastu.
Dobrou chuť!