....

.... Zdroj: Nissan Sales Central & Eastern Europe

Čtyři země, čtyři architekti a jedna inspirace

Každý designér hledá pro svou práci inspiraci jinde. Každý z nich touží po tom, aby jeho dílo bylo jedinečné a originální. Co když ale mají všichni inspiraci společnou?

Značka Nissan se snaží být vždy o krok napřed. Proto nyní přichází s ojedinělým projektem. Mladí architekti ze čtyř zemí dostali netradiční úkol vytvořit něco nového a nevšedního. Objekt, jehož inspirací je nový Nissan Micra.

Jako první přijalo tuto výzvu ukázat, co umí, maďarské designérské duo Position Collective. Studio POSITION Collective bylo založeno v roce 2010 a už v roce 2013 představilo svou první kolekci na „Dnech designu“ v Londýně. Dnes se jejich umělecká práce prodává po celém světě. „Moc jsme si tento projekt a spolupráci s Nissanem Micra užili. Měli jsme možnost vytvořit produkt, který dobře zapadá do naší koncepce, s mladistvým, výrazným a dynamickým designem stejně jako Nissan Micra.“ Popisuje svoje pocity kolektiv architektů z POSITION Collective.

Pro závěsnou lampu, kterou navrhli, se stala inspirací silueta celého vozu Nissan Micra. Tvoří jeho největší část a zároveň je dominantní a nepřehlédnutelná. „Snažili jsme se vytvořit takovou lampu, se kterou se každý z nás může lehce ztotožnit. Přizpůsobit ji sobě, svému stylu, pocitům a svým nápadům. Přesně tak, jako je to i u nového Nissanu Micra. Líbí se nám především to, že jde o městský vůz, který je ideální pro každého. Bez ohledu na věk nebo pohlaví. Díky široké nabídce barev a možností si každý může najít přesně to, co mu nejlépe padne a vyhovuje“, shodují se designéři.

Video placeholde