Ženevský autosalon 2017

Ženevský autosalon 2017 Zdroj: Profimedia.cz

Ženevský autosalon 2017
Ženevský autosalon 2017
Ženevský autosalon 2017
4
Fotogalerie

Jaká auta chtějí ženy? Ženevský autosalon má co nabídnout

Už dávno neplatí, že záliba v autech je doménou mužů. Čím dál tím více se ženy zajímají o auta, a to nejen o jejich barvu, jak je nám mnohdy posměšně přisuzováno, ale zajímají je jízdní vlastnosti, prostor, spotřeba... Proto je nenechá chladnými taková událost jako autosalon v Ženevě. Jaké mají ženy nároky na auta? 

Málokterá žena vám dnes řekne, že se o auta nezajímá. Doby, kdy žena patřila na místo spolujezdce a měla za úkol pouze hlásit "zprava dobrý", jsou pryč. Čím dál tím více zákazníků v autobazarech, ale i ve značkových prodejnách, jsou ženy a ví, co chtějí.

Proběhla velká řada studií, které se v mnohém shodují. Z amerického výzkumu serveru iSeeCars.com zaměřující se na vyhledávání ojetých a nových aut vyplynula zajímavá zjištění, které ve svých analýzách potvrzují i prodejci tuzemských vozů.

Auta pro ženy. Jaká mají být?

Stříbrná. Barva, která vítězí u žen a navíc o 9,2 % více než mužů. Další barvy, jež se v jejich škále oblíbenosti objevily, byla hnědá a zlatá. Stříbrnou pak ženy preferují na vozech kombi, sedanech a MPV.

Praktické auto za rozumnou cenu. Žena nemá auto k tomu, aby se pochlubila mezi přáteli a vedla dlouhé hovory o jeho kvalitách, tak jako muži. Takže vítězí pohodlnost a cena.

Ženy zvětší části chtějí auto za rozumnou cenu, které je bezpečně odveze. Naopak muži jsou možná u aut o něco idealističtější, mají raději rychlost a zábavné řízení,“ říká k výsledkům výzkumu Phong Ly, generální ředitel společnosti iSeeCars.com.

Nejčastěji si žádají hatchback. Jenže zatímco muži volí tuto variantu v 31 procentech (stejně jako kombi), ženy si hatchback kupují v 44,5 procentech případů.

Největší zájem u obou pohlaví je o domácí značku, tedy automobilku Škoda. Už na druhém místě u žen jsou auta značky Volkswagen.

Ženevský autosalon má ženám co nabídnout

Tak jako každý rok právě odstartoval ženevský autosalon. Letošní 87. ročník představuje mnoho novinek a vítězem ankety Car Of The Year se stal Peugeot 3008. Na druhém místě skončila Alfa Romeo Giulia, na třetím pak Mercedes-Benz třídy E.

Titul Auto roku (The Car of the Year) se uděluje od roku 1964, a je tak nejstarším a zároveň nejprestižnějším oceněním svého druhu v Evropě. Autosalon je tedy v plném proudu až do 19. března a podívejme se tedy, jaká auta se nám představují. Jistě bychom si všichni vybrali.