Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: iStock.com

Tajemství letní klasiky odhaleno! Jak připravit ten nejlepší těstovinový salát?

Teplé dny jsou jako dělané pro odlehčené obědy a večeře. Mezi ta nejoblíbenější jídla v takových chvílích bezesporu patří těstovinový salát. Dnes vám ukážeme, jak jej chuťově povýšit na zcela nový level.

Ingredience na 6 až 8 porcí:

4 kuřecí stehna, kořenicí směs na pečené kuře, sůl, cca 250 ml kuřecího vývaru nebo vody na podlití stehen, 250 g sušených těstovin, zelenina dle chuti (může být mražená, grilovaná nebo čerstvá), čerstvé bylinky (pažitka, petrželka nebo bazalka), 2 lžíce majonézy, 4 lžíce tučného bílého jogurtu, čerstvě mletý pepř, klínky natvrdo uvařeného vajíčka k servírování (možno vynechat)

Na videorecept se podívejte zde:

Postup:

  1. Kuřecí stehna okořeňte, osolte, podlijte dostatkem vývaru nebo vody a nechte v troubě péct, až bude maso odpadat od kostí. Výpek si ponechte na těstoviny.

  2. Těstoviny vařte o dvě minuty méně, než je doporučená doba vaření. Těsně před uvařením k nim přidejte ještě mraženou zeleninu. Slijte vodu a vše spojte s výpekem.

  3. Promíchejte, přiveďte k varu (těstoviny tak nasají všechnu šťávu) a přidejte sůl a pepř dle chuti.

  4. Přidejte nakrájené maso a bylinky. Pokud nemusíte mraženou zeleninu, klidně místo ní do salátu přimíchejte grilovanou, případně po vychladnutí těstovin čerstvou.

  5. Na dressing si připravte trochu majonézy a nastavte ji tučným bílým jogurtem. Důkladně promíchejte a salát ihned podávejte.

Dobrou chuť!