.

. Zdroj: Freudenberg Home and Cleaning Solutions

Soutěžte a vyhrajte zájezd na ostrov snů

Určitě jste přemýšlely, kam se vydáte letos na dovolenou. Co zkusit štěstí v soutěži a vyhrát zájezd na Island? Země ohně, ledu a elfů vás přivítá nekonečnými výhledy do přírody, a když budete mít štěstí, uvidíte i polární zář. Tak co myslíte? Za zkoušku to rozhodně stojí.

Co vás tam čeká?

Islandská krajina je velmi rozmanitá. Najdete v ní činné sopky, fjordy, lávové jeskyně a národní parky. Právě v národním parku Thingvellir, který se rozkládá na hranici tektonických desek, můžete vidět až do samého nitra Země. Aspoň pokud máte trochu představivosti. Je tam puklina v zemi, a to přímo na pomezí dvou světadílů. Kromě flóry je zde taky pestrá fauna. Symbolem ostrova jsou papuchalci bělobradí. Na většině pohledů a suvenýrů jsou vyobrazeni právě ptáci s typickým pruhovaným zobákem a oranžovými nožkami. Nenechte se ovšem zmást, nejedná se o chráněné tvory. Obyvatelé ostrova si je oblíbili i jako pochoutku na talíři. Takže těchto ptáků drasticky ubývá.

.
. | Zdroj: Shutterstock

Hlavní město plné krás

Určitě si nemůžete nechat ujít hlavní město Reykjavík, který leží v jihozápadní části ostrova. Je to nejseverněji položené hlavní město na světě. Kromě klasických obchůdků, restaurací je zde i hodně památek. Vedle parlamentu Althing se nachází luteránská katedrála Dömkirkjan z 18. století. Hlavní ozdobou města je kostel Hallgrímskirkja vysoký skoro 75 metrů. Je to nejvyšší budova na Islandu a možná než kostel v budově uvidíte kosmický raketoplán. O historii ostrova se dozvíte nejvíce v muzeu Árbæjarsafn.

.
. | Zdroj: Shutterstock

Zapojte se do soutěže o zájezd

Zásobu kapesníků je dobré mít v každé domácnosti. Proto nebude pro vás nic snadnějšího, než vaši zásobu doplnit. Nakupte v jakékoli kombinaci tři balení kapesníků Kleenex, zaregistrujte se v termínu konání soutěže na webové stránce www.balsamkleenex.cz a budete zařazeni do soutěže o zájezd pro dva na Island. Pak už zbývá si jenom držet pěsti, že se štěstí usměje právě na vás! Více informací naleznete na www.balsamkleenex.cz.

.
. | Zdroj: Freudenberg Home and Cleaning Solutions