...

... Zdroj: istock.com

Rozdávejte radost: Úžasná květinářství, která doručí kytku zdarma až domů!

Potěšte v těžkých časech své blízké nebo sama sebe nádhernou řezanou kyticí, kterou vám doručí zdarma až domů. 

Kytky od Pepy

Kytky od Pepy pracují s květinami od prověřených tuzemských pěstitelů a některé si dokonce pěstují samy. Jejich květiny jsou specifické tím, že jsou vždy svázané lýkem, které podtrhne přírodní krásu květů. Běžně mají stánek na farmářských trzích a stálé pobočky v Praze, Liberci a Českých Budějovicích. A právě v těchto městech nabízí také zdarma doručení objednané kytice až domů. Stačí si jen vybrat, jak by měla květina vypadat, kolik by měla stát a uvést adresu a datum, kdy by měla být doručena. Vsadit můžete třeba na takzvanou květinu týdne, která je vždy předem vystavena na sociálních sítích a stojí 250 korun. Nebo si třeba vyberte nějakou květinu z jejich Instagramu.

Další tipy na květinářství najdete na další stránce >>

Pokračování 2 / 4

Divoké kvítí

Osmadvacetiletá Magda se zamilovala do květin, když před čtyřmi lety absolvovala kurz vazby luční kytice. Od té doby si šla za svým snem. Začala pracovat v jednom pražském květinářství, kde získala spoustu zkušeností. A pak se zrodil nápad Divokého kvítí. „Navázala jsem spolupráci s farmami, které pěstují kvítka v Podkrkonoší a u Slap. Odebírám řezané kvítí ze zahradnictví v Říčanech. Všichni mají společné to, že si květinky hýčkají už od semínka, každý den o ně pečují a pěstují je s respektem k přírodě a bez chemie,“ píše Magda na svých webovkách. Jediná potíž prý nastává v zimě, kdy venku ani na polích nic lokálního nekvete. Pro všechny milovníky českých květin však i v tomto období našla alternativu. Vedle kytice uvázané z dovezeného kvítí má vždy na výběr i kytice z větviček, jehličí a sušených květin.

Po celé Praze je rozvoz zdarma, jen pamatujte na to, že funguje jen od pondělí do pátku.

Pokračování 3 / 4

Kytky od potoka

Kytky od potoka nejsou obyčejné květinářství! Je to totiž statek, který na český trh závislý na dovozu přináší místní ekologické květiny. Ty pěstují v souladu s přírodou, objedou se bez chemie, nepoužívají syntetická hnojiva ani pesticidy. Jejich květiny si můžete koupit v sezóně od dubna do konce října.

Aktuálně rozváží kytice zdarma až ke dveřím v pondělí, středu, čtvrtek, pátek a sobotu, a to po okolí Velkých Přílep a v Praze.

Pokračování 4 / 4

Plevel

Jak už název napovídá, tohle květinářství se nebojí pracovat s rostlinami, které by mnozí jen přehlíželi. Vytváří nádherné kytice z lučního kvítí a plevele z české přírody a jejich vlastní zahrady. „Každá kytice je nová zkušenost. Ke každé máme osobitý přístup. Jiný příběh. Držíme krok s ročním obdobím. A především nás to baví,“ píše na svých stránkách zakladatelka Beata.

Aktuálně rozváží své kytice do všech zákoutí Prahy zdarma. Stačí si udělat objednávku na Facebooku, kde se s nimi můžete úplně na všem domluvit.