Kristýna Schicková pro časopis Dieta

Kristýna Schicková pro časopis Dieta Zdroj: Profimedia.cz

Kristýna Schicková: Studovat, když máte doma plačící miminko není easy

I když česká média o ní stále často píšou jako o sestře slavného fotbalisty, modelka, influencerka a maminka Kristýna Schicková ze stínu sourozence dávno zvládla sama vystoupit. Jak zvládla studovat vysokou školu během pandemie, když jí přitom doma plakalo malé miminko? A jak se vypořádala s vyhořením, které řešila po několika letech kariéry na vrcholu světového modelingu?

Než se zamilovala do českého kluka a vrátila se z New Yorku zpátky do Prahy, budovala Kristýna Schicková v Americe kariéru modelky a toužila být andílkem Victoria's Secret. To jí nevyšlo a i tak ji dráha ve svétě krásy a módy stála hodně úsilí. „Od třinácti jsem skoro nonstop dělala modelku. Milovala jsem to, ale byla jsem hodně sama. Nejdnou mi bylo pětadvacet a já byla úplně vyhořelá,“ prozradila v rozhovoru pro časopis Dieta. Aby si urovnala myšlenky, odletěla si odpočinout do rodné hroudy. A tady přes kamarádku potkala Lukáše Třešňáka.

„Slovo dalo slovo, pohled dal pohled. První den jsme spolu strávili dvacet hodin. O víkendu mi nabídl, jestli u něj nepřespím. Po víkendu jsem si posouvala letenku o čtrnáct dní. Za čtrnáct dní letěl do Ameriky se mnou. Po měsíci, kdy jsme společně procestovali pět různých států, jsem byla rozhodnutá, že se vracíme a budeme spolu žít v Česku,“ vzpomíná Schicková na začátky vztahu se svým partnerem. Dnes jsou z nich manželé a také rodiče malého Elliota.

Kristýna Schicková pro časopis Dieta.
Kristýna Schicková pro časopis Dieta. | Zdroj: Lucie Robinson

I když se v době koronavirové pandemie k modelingu zase vrátila, Kristýna je nyní především maminkou. Ale také je moderátorkou, influencerkou a rovněž studentkou, vystudovala obor Andragogika. „V době covidu to bylo obzvlášť náročné. Všechno bylo on-line formou, což není zrovna easy, když máte doma plačící miminko. Ale manžel mi byl velkou oporou a s malým mi hodně pomáhal,“ svěřila se. Co dalšího prozradila o životě modelky, o mateřství a o svém pohledu na výchovu dětí?

To se dozvíte v obsáhlém rozhovoru, který vyšel v březnovém čísle časopisu Dieta. Koupit si ho můžete v naší on-line trafice iKiosek.cz. Dnes objednáte, zítra ho máte ve schránce. A doprava je zdarma!

Dieta 03/22
Dieta 03/22 | Zdroj: Lucie Robinson