.

. Zdroj: Shutterstock

Jak přestat zbytečně utrácet? 4 tipy, které stopnou nesmyslně drahé nákupy

Milujete nakupování, ale vidíte, že by to chtělo finance přece jen trochu lépe hlídat? Vyzkoušejte naše 4 jednoduché tipy, s nimiž se vyhnete zbytečnému rozhazování nejen online.

1. Novou kosmetiku až za pět dvanáct

Zaručeným způsobem, jak neutrácet více, než musíte, je omezit nákupy kosmetiky „do zásoby“. Zejména produkty denní potřeby kupujte nové, až když vám téměř docházejí ty právě používané. Odolejte také chuti zkoušet novinky, pokud ještě nejste na dně současného kelímku. Vyhnete se tak situaci, kdy máte otevřených pět produktů, nestíháte je spotřebovat a nakonec musíte tři vyhodit, protože jsou prošlé. Omluvitelná je snad jen Sephora sleva na vyzkoušený výrobek. Nechte ho ovšem zavřený do doby, než na něj přijde řada.

2. Kvalita šetří peníze dvakrát

Upřednostnit při nákupech kvalitu před kvalitou je známá finta, jak uhlídat finance. Klasickým příkladem je oblečení. Levné výrobky musíte opakovaně nahrazovat a ve výsledku utratíte více, než kdybyste si rovnou pořídila kvalitní kousek. Aby jejich koupě tolik nebolela, pomůže vám Orsay sleva. Druhou oblastí, ve které se kvalita vyplatí, je již zmíněná kosmetika. Paletka stínů může být sebelevnější, ale pokud nejsou pigmentované, budete obratem kupovat další. Víc asi říkat nemusíme.

3. Módním trendům podléhejte s rozmyslem

Co je moderní, to je žádané. A proto to může být i drahé. Lidé to chtějí, a jsou ochotní zaplatit, aby to měli. Platí to pro elektroniku a také pro módu. Nejžhavější trendy často zdobí také pěkně žhavá cenovka. Navíc, co je dnes in bude zítra out. Moudřejší a finančně úspornější je oblékat se nadčasově. Najít věčnou módu vám pomůže jednoduchá otázka: „Vzala bych si to na sebe před dvěma lety?“ Je-li odpověď ano, jen tak to z módy nevyjde. Dobrou příležitostí pro nakupování nadčasové módy je aktuální Answear sleva.

4. Naučte se používat slevové kódy

Slevové kupony a kódy do e-shopů jsou často podmíněny minimální cenou nákupu, proto se je vyplatí využívat především na dražší výrobky. Například boty. Měly by být samozřejmě kvalitní a pokud možno nadčasové. Do těch se potom vyplatí opravdu investovat – vydrží vám věčně. Až je budete nakupovat, zkuste využít slevový kupon eObuv, který vám tu investici přece jen trochu usnadní. A ještě tip na závěr: Až budete slevové kódy hledat, věnujte návštěvu Tipli.cz. V sekci slevové kupony jich najdete desítky „na první dobrou“.