Nízkosacharidový džem KetoFit

Nízkosacharidový džem KetoFit Zdroj: 4FITNESS s.r.o.

Džem bez přidaného cukru KetoFit
hubnutí
Džemy bez cukru KetoFit
Džemy a palačinky KetoFit
Džemy bez cukru KetoFit
7
Fotogalerie

Jak hubnou české maminky

 Nějaké kilo navíc řeší po porodu snad každá žena. Mnoho z nich nemá to štěstí, aby se už během kojení dostaly na svoji původní váhu. A tak začíná často velké trápení, jak zhubnout, když vám nezbývá skoro žádný čas na cvičení, nebo sestavování jídelníčku? Takže jak na to šly maminky, kterým se zhubnout podařilo s úspěchem?

Stačilo udělat krátký neformální průzkum – zeptali jsme se maminek z našeho okolí. Zajímalo nás, jak hubly po porodu ony, nebo jejich známé a kamarádky, a s čím měly opravdu úspěch. Co jsme zjistili? Vyzkoušeli samozřejmě všechno možné, ale hodně z nich se shodlo na tom, že opravdový úspěch měli s nízkosacharidovou stravou, nebo ketodietou.

Nízkosacharidový džem KetoFit
Nízkosacharidový džem KetoFit | Zdroj: 4FITNESS s.r.o.

Nakonec to není zas takové překvapení. Ketogenní dieta je mimořádně populární pro rychlé shazování tuku už řadu let. Hlásí se k ní i světové celebrity i sportovci a označují ji za nejlepší metodu, jak rychle zhubnout. Jenže jak s ketodietou hubnou zrovna české maminky?

Džemy bez cukru KetoFit
Džemy bez cukru KetoFit | Zdroj: 4FITNESS s.r.o.

České mámy na ketodietě

Po dvou porodech a vlivem stresu jsem se dostala do obezity vysoké stupně a při svojí výšce 180 cm jsem měla alarmujících 126 kg. Největší motivací zhubnout byla moje rodina a neustálá bolest kyčle, která mi vháněla slzy do očí. Věděla jsem, že úplně sama to nezvládnu. A tak jsem sáhla po ketodietě na doporučení kamarádek. Jako závislák na sladkém můžu říct, že jsem neměla absolutně žádné choutky, hlavně díky sladkým koktejlům a kaším. Rychle ubývající kilogramy mě motivovaly stále víc a víc. Po pár měsících jsem byla již o několik konfekčních velikostí lehčí a postupně jsem začala a vracet k normální stravě, kterou kombinuju s keto-jídly“, uvádí 29 letá Míša. Čtěte dál.

Džemy bez cukru KetoFit
Džemy bez cukru KetoFit | Zdroj: 4FITNESS s.r.o.

Tohle je jedna z mnoha recenzí na webu výrobce jídel KetoFit. Jako zdroj inspirace a důkazů nám přijdou recenze asi nejlepší, protože to nejsou jen líbivé řeči z letáku, nebo reklamy. Za recenzemi stojí konkrétní maminky, popisují celý svůj příběh a můžete se s nimi dokonce poradit ve Facebookové skupině.

Džem bez přidaného cukru KetoFit
Džem bez přidaného cukru KetoFit | Zdroj: 4FITNESS s.r.o.

Hubnutí bez hladu a cvičení

Pokud toho o ketodietě a nízkosacharidové stravě moc nevíte, máme pro vás stručné představení. Proteinová ketodieta je oproti jiným dietám hodně odlišná. Kromě jiného i tím, že vůbec neřešíte kalorie. Hubnutí na ketodietě probíhá pomocí specifického procesu v lidském těle, který vědci prozkoumali už dávno. Říká se mu „ketóza“ a původně byla objevena jako součást léčby epilepsie. Až v poslední době se začala používat coby účinná metoda hubnutí.

Džemy bez cukru KetoFit
Džemy bez cukru KetoFit | Zdroj: 4FITNESS s.r.o.

Ketóza nastartuje, když přestanete konzumovat veškeré sacharidy – tedy cukry, brambory, pečivo, rýži, nebo hodně sladké ovoce. To donutí organismus přepnout na náhradní zdroj energie. A tím je tuk – metabolismus začne spalovat tukové zásoby, aby získal nezbytnou energii. Výsledkem je velmi rychlé hubnutí. Člověk přitom může v klidu jíst pokrmy bohaté na bílkoviny a vlákninu, takže se netrápí hlady.

Džemy a palačinky KetoFit
Džemy a palačinky KetoFit | Zdroj: 4FITNESS s.r.o.

Jak na dietu bez sacharidů

Možná už si teď říkáte, že tohle bude i vaše cesta, jak zhubnout po porodu. Takže bude dobré si říct něco to tom, jak takovou ketogenní dietu úspěšně podstoupit. Existují totiž dvě cesty.

Ketodieta vám ale rozhodně nezakazuj vařit! Keto-jídla můžete snadno kombinovat s čerstvou zeleninou, masem, nebo mléčnými výrobky. Uděláte si třeba salát s kuřecím masem a proteinovými těstovinami, nebo rizoto. Ze směsi na omelety si maminky dělají oblíbené tortilly a plní je šunkou, sýrem a zeleninou. Pochybujete, jestli vám to bude chutnat? Je to částečně i o výběru správné značky.

.
. | Zdroj: 4FITNESS s.r.o.

Správný výběr je základem úspěchu

„Na rozdíl od jiných značek ketodiety se mi u KetoFit líbily jiné, pro mě přijatelné příchutě, balení v dózách a rychlá reakce na dotazy. Z jejich jídel miluju polévky a všechny proteinové omelety. Často si je natrhám na kousky a smíchám se salátem, aby to bylo zajímavější. Váha šla postupně dolů a po 6 týdnech jsem přešla z ketodiety na low-carb,“ pochvaluje si Katka svoji zkušenost při hubnutí.

Další příběhy jak úspěšně zhubnout najdete zde: recenze hubnutí maminek.