Video placeholde

Znáte je všechny? 7 královen z generace Z, které ovládly rok 2021

Jsou mladé, zajímavé, cool a mimořádně úspěšné ve svém oboru, což zpravidla také znamená, že jejich vliv prostupuje do světa módy. Následujících sedm jmen možná znáte, a pokud ne, pak určitě stojí za to doplnit si mezery. Určitě o nich totiž (minimálně) příští rok ještě uslyšíte.

Zendaya (25)

Americká herečka a zpěvačka Zendaya prožívá velký rok. V lednu představil Netflix konverzačku Malcolm a Marie, v říjnu měla premiéru Duna, v prosinci Spider-Man: Bez domova a hned zkraje ledna se můžeme těšit na novou řadu seriálu Euforie, kde září v hlavní roli. To mimo jiné znamená spoustu krásné módy z red carpetů a samozřejmě definitivní potvrzení, že Zendaya patří mezi A-celebrity. A mířila tam už od svých prvních Oscarů v roce 2015, kdy si za účes zvolila dredy. Když jí je nevybíravě a rasisticky zkritizovala televizní reportérka Giuliana Rancic, Zendaya neváhala a s noblesou jí to na sociálních sítích vysvětlila. Uplynulo šest let a hlas, stejně jako jas téhle mladé hvězdy jen sílí.

Zendaya
Zendaya | Zdroj: Profimedia.cz

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 7

Olivia Rodrigo (19)

Také Olivia Rodrigo, americká zpěvačka a herečka, zažívá přelomový rok. Stejně jako Zendaya (a řada dalších) začínala na Disney Channel, loni ale podepsala smlouvu s nahrávacími společnostmi a letos v květnu jí vyšlo debutové album Sour i se třemi singly drivers license, deja vu a good 4 you. S prvním jmenovaným vyhrála Píseň roku na MTV Video Music Awards a získala i Americkou hudební cenu pro nováčka roku. Aby toho nebylo málo, časopis Time ji umístil na titulku jako Umělce roku. To všechno s sebou nese značný vliv na sociálních sítích včetně toho módního, a jestli by se boomeři nebo mileniálové měli letos naučit jedno jméno, aby byli v obraze, pak je to bezesporu Olivia Rodrigo.

Olivia Rodrigo
Olivia Rodrigo | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 7

Billie Eilish (19)

„If you don't know me for my music, you may know me for my hair or for my clothes,“ pronesla sebeironicky Billie Eilish v Saturday Night Live show, kde vystupovala minulý týden. Když totiž letos v květnu zveřejnila fotografii, na které je obarvená na blond, získala první milion lajků už během šesti minut. Byl to skvělý marketingový tah před červencovým vydáním nového alba Happier Than Ever (je skvělé, mimochodem) a také transformace z malé holky ve velkém oblečení v dospělou ženu. Tento přerod korunovala titulka britské Vogue, na níž Eilish pózovala v korzetu. Dalším vrcholným momentem bylo zářijové Met Gala, kde vystupovala jako jedna z ambasadorek a zazářila v kostýmní variaci na Marilyn Monroe. Prosinec ale opět přinesl změnu a Billie je nyní tmavovláskou, která se vrací k oversize oblečení. Kruh, stejně jako rok 2021, se uzavírá.

Billie Eilish
Billie Eilish | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 7

Emma Chamberlain (20)

Emma Chamberlain je další jméno, které si musíte zapamatovat, i když raději sjíždíte seriál A jak to bylo dál… než TikTok. Emma, kterou loni časopis Cosmopolitan označil za nejpopulárnější holku na světě, si svou slávu vydobyla natáčením videí na YouTube, ve kterých dělá různé věci – vaří, stříhá si vlasy, snaží se stát ranním ptáčetem nebo uběhnout maraton. A v poslední době také provází své fanoušky pařížským fashion weekem nebo svým prvním Met Gala, což je definitivní potvrzení, že patří mezi velké hvězdy (v obou případech ji oblékal módní dům Louis Vuitton). Aktuálně také americká youtuberka promuje svou vlastní značku kávy. Jestli se ptáte, jak toho všeho dosáhla, tak si zkuste několik těch videí pustit. Emma je prostě vibe. Je přirozená, klidně vystupuje bez make-upu, řeší podobné problémy jako kdokoli jiný a je zkrátka kámoška.

Emma Chamberlain
Emma Chamberlain | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 7

Dua Lipa (26)

Důvodů, proč je britská zpěvačka Dua Lipa nejen hudební, ale i módní hvězdou a vůbec inspirativní power girl, je celá řada, takže si pojďme shrnout jen ty nejdůležitější body roku 2021. V březnu se ambasadorka značky Puma ocitla na titulce magazínu Time, který vydal žebříček stovky nejvlivnějších lidí budoucnosti. Stala se tváří kampaně Versace, šla přehlídku pro jaro/léto 2022, kterou jako soundtrack doprovodily písně z jejího posledního alba Future Nostalgia a hlavně ve spolupráci s módním domem navrhla jedny z nejlepších šatů letošních červených koberců, které oficiálně odstartovaly comeback módy přelomu milénia. Dua Lipa není jen umělkyní a módní ikonou, je také zanícenou filantropkou, která podporuje celou řadu charitativních akcí – od pomoci obyvatelům Kosova, kde má své kořeny, přes téma mentálního zdraví po pomoc lidem zasažených covidem.

Dua Lipa
Dua Lipa | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 7

Ella Emhoff (22)

Když se v lednu konala inaugurace prezidenta Joea Bidena, zaujala módní svět jistá Ella Emhoff, nevlastní dcera viceprezidentky Kamaly Harris. Na sobě totiž měla kabát Miu Miu a šaty Batsheva a vůbec vypadala hodně zajímavě. Média samozřejmě už předtím prolustrovala Ellu na sociálních sítích, kde zjistila třeba to, že má hodně barevný eklektický styl a ráda si na sebe i něco uplete. Rok se brzy sejde s rokem a ze slečny Emhoff je nyní absolventka newyorské Parsons School of Design, kde studovala textilní design, a také modelka – vidět jsme ji mohli třeba na přehlídkách Proenza Schouler, Lacoste, Balenciaga a samozřejmě Miu Miu, účinkovala v kampani Stella McCartney x Adidas. Kdo ví, třeba bude také příštím návrhářským objevem.

Ella Emhoff
Ella Emhoff | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 7

Emma Raducanu (19)

Když dokážete jako první na světě z pozice kvalifikantky vyhrát ženské finále na US Open, může se vám o tři dny později stát, že vyrazíte celá v Chanel outfitu mezi nejvýznamnější celebrity na Met Gala. Přesně to zažila letos v září vycházející britská tenisová hvězda Emma Raducanu, jejíž jméno se v tu chvíli učil znát celý svět. Pak už to šlo ráz na ráz. Emma, která má po rodičích čínské a rumunské kořeny, jen o týden později podepsala smlouvu s Tiffany & Co. a stala se novou tváří klenotnického domu. A o týden později zazářila mezi hosty na světové premiéře bondovky No Time To Die – tentokrát v šatech od Diora. Ano, to všechno se vám může stát během pouhých tří týdnů, když máte jedinečný talent, kterým přepíšete tenisovou historii.

Emma Raducanu
Emma Raducanu | Zdroj: Profimedia.cz