Inspirace z Fashion Weeku v Kodani.

Inspirace z Fashion Weeku v Kodani. Zdroj: Profimedia.cz

Srdcové náušnice, Zara, 399 Kč
Pozlacené náušnice, Mooyyy.cz, 1900 Kč
Dvojitý náhrdelník, HeyHarper.com, 69 EUR
Zlaté náušnice s opály, Jitka Kudláčková, jk.cz, 13240 Kč
Štrasový choker, Zara, 499 Kč
42
Fotogalerie

Vrací se štras i velké kruhy. Jaké šperky vám tento podzim nesmí chybět?

S podzimem většinou dochází k celkovému útlumu barev a divoké designy nahrazují minimalistické, méně nápadné doplňky. To ale není případ letošního roku. Připravte se, že se nadcházející období ponese ve znamení šperků, které jen tak někdo nepřehlédne, ale zároveň se vám budou hodit téměř ke každému outfitu. Jak vypadá čtveřice klíčových trendů?

Zmačkaný kov

Minimalismus v novém pojetí. Jednoduché zlaté i stříbrné šperky jsou naprostou klasikou, která si zejména v posledních letech získala srdce žen po celém světě. Dokonale se hodí k oversize sakům s jednoduchým topem i k malým černým. Vše se ale jednou okouká, a tak se zdá, že příjemná změna v tomto typu doplňku přichází právě včas. Zmačkaný pokřivený kov, často připomínající papírovou kouli, vypadá nejlépe na náušnicích. Klidně ale můžete zvolit také variantu zakládající si na jen lehce pokřivených liniích, což mimochodem zase nejlépe vynikne na prstýnku či náramku. A rada na závěr: rozhodně se nebojte kombinovat a vrstvit.

TIP NA VIDEO: Příprava na podzim. Jaké doplňky můžete nosit už teď?

Video placeholde

Článek pokračuje na další straně. >>>

Pokračování 2 / 4

Štras hlásí návrat

Vzpomínka na divoká 20. léta? Zdá se, že o století později se historie opakuje. S nástupem první postcovidové party sezóny je jasné, že oslnivé záblesky barevných i stříbrných či zlatých kamínků budou více než žádané. Dívejte se proto po štrasových chokerech i výrazných pestrobarevných visacích náušnicích, které budou hrát všemi barvami. A jak je kombinovat? Buď se můžete řídit známým heslem „Go big or go home!“ a klidně štras vzít k lesklému dámskému obleku či flitrovaným šatům, nebo naopak štrasem pozvednout klasický černý rolák či decentní úpletové šaty.

Pokračování 3 / 4

Důraz na texturu

Ruku na srdce, kdo má matný povrch také spojený hlavně s nevzhlednými pánskými náramky a přívěšky z módních řetězců, které byly v kurzu asi tak před patnácti lety? Je na čase napravit matu reputaci. Letos na podzim ho budete vídat jak na velkých, přitom stále minimalistických náušnicích a náhrdelnících, tak třeba v sofistikované kombinaci s leskem. A aby toho nebylo málo, často se bude měnit celková textura šperku. Kromě matného povrchu i již dříve zmíněného zmačkaného efektu se proto připravte na zatočené linie a vrásnění, které nejlépe vynikne na výrazných pečeťových prstenech a náhrdelníkových přívěscích.

Pokračování 4 / 4

Ať žijí barvy!

Kdo říká, že výrazné barvy se mohou nosit jen na jaře a v létě? Letošní podzim se ponese na oproti minulým letům divoké vlně, proto se nebojte svou šperkařskou sbírku oživit i během sychravého počasí. Velký comeback hlásí například korálkové náušnice s lehkým etno i retro nádechem, prstýnky vyrobené z barevného smaltu a velké kruhy z želvoviny. Chybu ale neuděláte ani v případě, kdy s designem zůstanete při zemi a vsadíte třeba jen na jednoduché náušnice či prstýnek s výrazným kamenem. Sázkou na jistotu, se kterou uděláte spoustu parády, bude samozřejmě zelená. Skvěle ale bude vypadat také tyrkysová či červeno-vínová.