Kalhotky Cream TENCEL High Waist, LNKrules, 600 Kč

Kalhotky Cream TENCEL High Waist, LNKrules, 600 Kč Zdroj: archiv firem

Set Bytostné já, Beast of the East, 2500 Kč
Které české značky spodního prádla stojí za pozornost?
Podprsenka Ami Active Bra, Corpus Lingerie, 1150 Kč
Tanga Boho Lady, Lorii, 599 Kč
Podprsenka Flower Bralette, LNKrules, 1600 Kč
50
Fotogalerie

Svůdnost, šetrnost i pohodlí: Top 9 českých značek spodního prádla

Pokud na vás sety z Agent Provocateur nebo Victoria's Secret působí už trochu vyčpělě, je na čase myslet lokálně! Nádherné, kvalitní, etické a k přírodě šetrné prádlo totiž najdete také u českých tvůrců, jejichž návrhy většinou bez problémů strčí do kapsy i provařené značky. Pojďte se proto seznámit: toto jsou místní designéři, jejichž logo by se mělo objevit na vaší nové podprsence!

LNKrules

Na jedné straně pozorujeme výrazný příklon českých tvůrců k minimalismu a o to větší důraz na kvalitu a materiál. Už dávno totiž minula éra laciných setů a umělotin. Své o tom ví například Elena Klimoszek, která od roku 2016 tvoří pod značkou LNKrules. V její nabídce nenajdete žádné kostice ani vycpávky. Její prádlo vyniká především pohodlností a důrazem na materiál, který je šetrný nejen k tělu svých nositelek, ale také k celé planetě. Na své si nicméně rozhodně přijdou i milovnice krajky – lehce dekadentní kolekce zdobená vzorem temných květů je ryzí definicí sexy sofistikovanosti.

TIP NA VIDEO: Podívejte se na rozhovor s návrhářkou spodního prádla Terezou Vu

Video placeholde

Článek pokračuje na další straně. >>>

Pokračování 2 / 9

Beast of the East

Spojte kapku punku s ženskou éteričností a získáte hlavní esenci, která tuto českou značku zcela odlišuje od ostatních. Zakladatelky projektu Kateřina Plamitzerová a Alena Jakubová dbají na lokální tvorbu i materiály vyrobené v českých pletárnách. Jejich prádlo – kterému dominují hlavně poloprůhledné kalhotky s vysokým pasem – vychází především z hledání ženských atributů, jejichž prvky se poté autorky snaží vtisknout do jednotlivých kousků. Kromě nekonvenčních setů najdete v nabídce Beast of the East také dekadentní roušky a masky, které rozhodně najdou své uplatnění i poté, co nás nadobro opustí světová pandemie.

Pokračování 3 / 9

Corpus Lingerie

Sestrám Anně Bolze a Alžbětě Žákové je velmi blízký styl založený na jednoduchosti, pohodlí i funkčnosti v ryze ženském pojetí. Na spodní prádlo zakladatelky pohlížejí jako na základní stavební kámen každého šatníku ženy, i proto jejich značka nese název Corpus. V jejich nabídce najdete především jednoduché, perfektně padnoucí střihy a velmi nadčasový design, který vás podrží v jakékoliv situaci. Prádlo je navíc ručně šité a vyrobené z certifikovaného organického bambusu.

Pokračování 4 / 9

Dark Matter Lingerie

Odkazy k bondage i harness, průsvitné materiály a jednoduché střihy. Ručně šité prádlo oslavuje ženu v její úplnosti, se všemi stinnými stránkami, které by v sobě žádná z nás neměla potlačovat, ale naopak je měla ukázat a přetavit v něco pozitivního. Této značce se nedá upřít chytrá a nijak prvoplánová hra s ženskou sexualitou, která boří jakákoliv přežitá tabu a zároveň působí naprosto přirozeně. Dokládá to i fakt, že značka k srpnovému Mezinárodnímu dni ženského orgasmu vydala speciální kolekci, jejíž tváří se stala violoncellistka Terezie Kovalová.

Pokračování 5 / 9

Objet Petit A

Tento malý romantický zázrak nenajdete v žádném kamenném obchodě a po e-shopu byste též pátrali marně. Hojně řasené kalhotky v neutrálních a pudrových odstínech, které vznikají díky barvení látky v přírodních odvarech z bylinek a koření, tak můžete obdivovat především na Instagramu zakladatelky značky Terezy Švolíkové. A až se náležitě pokocháte, nezapomeňte autorce tohoto snového konceptu napsat zprávu a jedny (i když možná rovnou i dvoje či troje) kalhotky si u ní objednat.

Pokračování 6 / 9

Lorii

Značka Lorii začíná být minimálně v rámci sociálních sítí velmi populární. Založila ji někdejší studentka práv Petra Lorencová. Dříve působila jako modelka a měla prý často problém sehnat prádlo, které by jí skutečně sedělo. A tak si prostě jednou ušila vlastní. Jedna z hlavních myšlenek její značky se proto nabízí sama – Lorencová v návrzích klade důraz na pohodlnost v kombinaci s nadčasovostí doplněnou o sexy krajku. Stačí už jen doufat, že postupem času se rozšíří nabídka velikostí, rozpětí od XS do M je přeci jen nedostačující.

Pokračování 7 / 9

Paon

Šijí je stroje na Moravě, odkud pak putují do pražského showroomu. Značka Paon, která je stále populárnější, též staví hlavně na pohodlí a etickém a lokálním přístupu k výrobě. V nabídce najdete romantické krajkové modely, funkční sportovně střižené podprsenky a kalhotky, ale také plavky a malou kolekci pánských boxerek. Čerstvou novinkou je pak trojice kojicích podprsenek – jedna sportovnější s pevným lemem, druhá zcela minimalistická a třetí krajková. Kdo tedy tvrdí, že prádlo pro čerstvé maminky je fádní, měl by nejspíš změnit názor.

Pokračování 8 / 9

Tereza Vu

Nesmíme zapomenout ani na již dobře známou scénu designérů. Mezi jednu z nejvýraznějších tvůrkyň českého ženského prádla patří bezesporu Tereza Vu. Návrhářka známá pro svou lásku ke spojení jemných krajek se saténem a sametem se netají tím, že své návrhy vždy nejprve testuje na sobě. V kolekci Signature, která je dostupná na jejím e-shopu, se navíc přímo zaměřuje na pohodlnost a perfektní střih lichotící každému ženskému tělu – a to v podobě nastavitelných obvodů jak podprsenek, tak kalhotek.

Pokračování 9 / 9

Zuzana Kubíčková

Seznam by nebyl kompletní bez české návrhářky a královny elegance Zuzany Kubíčkové. Ta je známá pro svou éteričnost, snové návrhy i typicky ženské siluety. A všechny tyto typické prvky z kolekcí oblečení přenáší i do svých budoárových návrhů spodního prádla a kousků na spaní. Modely vyrobené z překrásného hedvábí jsou navíc často doplněné o jemné i výraznější krajky, řasení a výšivky. Jednoduše pravá definice křehkosti, éteričnosti a ryzí ženskosti.