Lanvin podzim/zima 2021

Lanvin podzim/zima 2021 Zdroj: Profimedia.cz

Max Mara podzim/zima 2021
Zimmerman podzim/zima 2021
Marni podzim/zima 2021
Gucci podzim/zima 2021
Giorgio Armani podzim/zima 2021
28
Fotogalerie

Retro psaníčka i chlupaté kousky. Jaké kabelky budou hitem podzimu?

Kousky jako ze skříně naší babičky, měkké chlupaté materiály i metaforická hra na Davida a Goliáše. První kabelkové trendy, které nás budou provázet během podzimu a zimy, jsou tu a vypadají kupodivu velmi nositelně. Který ze sedmi hitů sezóny si získá vaše srdce?

Zdá se, že kabelky zažívají poměrně střízlivé období. A není se na první dobrou čemu divit, téměř rok jsme je nepotřebovali nosit. A co si budeme povídat, na roušku, dezinfekční gel, klíče a mobil nám bohatě postačily ty kousky, které již dávno obývaly naše skříně. S příchodem podzimních kolekcí se ale přeci jen zdá, že se život začíná vracet do normálu. Funkčnost sem tam sice vystřídá záblesk party nálady a chutě experimentovat, v obecném slova smyslu lze ale o podzimních kabelkových trendech tvrdit, že jsou decentní a většinou i praktické.

TIP NA VIDEO: Jaké kabelky jsou letos hitem? My to víme!

Video placeholde

Ale jak je již známo, občas je kapka oživení přeci jen potřeba. Podzimní kabelky a tašky sází především na ozvláštnění pomocí materiálu, detailů odkazujících ke vzdálenější historii a pohrávání si s tvary i velikostí jako takovou. Na jedné straně přetrvává u návrhářůobliba miniaturních kabelek, které spíše než na skutečnou využitelnost hledí čistě na roli estetického doplňku, na druhé můžeme spatřit bourání představ o tom, co jsme dosud považovali za skutečně velkou tašku. Hranice totiž tento pojem letos zjevně nemá…

Oversized tašky

Návrháři si letos vzali na paškál velké tašky, často označované jako shopper bag, a dali pojmu zcela nový rozměr. Doslova. Prostorné kabelky se totiž stávají ještě prostornějšími. Často ztrácí pevný tvar, a tak se dají nosit i v ruce podobně jako psaníčko. Jen na rozdíl od něj do těchto modelů dostanete kromě potřebností i náhradní svetr, notebook a v případě, že by vás v polovině pracovního týdne napadlo třeba vyjet na nečekanou dovolenou do přírody, tak snad i stan. Co bylo velké se stává ještě větším. A je to víc než zábavné.

Kde hledat inspiraci? Ulla Johnson, Jil Sander, Gucci, Marni

Ulla Johnson podzim/zima 2021
Ulla Johnson podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Jil Sander podzim/zima 2021
Jil Sander podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Článek pokračuje na další straně >>>

Pokračování 2 / 7

Jako od babičky

Pamatujete naretro psaníčka a peněženky na mince s kovovým zapínáním? Přesně tento model hlásí letos návrat. A samozřejmě dostává i kapku moderního puncu navíc. Modely jsou buď zcela měkké a směrem ke kovovému lemu nabírané do tvaru váčku nebo naopak zcela minimalistické, pevné a jednoduché. A v obou provedeních vypadají skvěle.

Kde hledat inspiraci? Fendi, Sportmax, Zimmerman, Ulla Johnson

Fendi podzim/zima 2021
Fendi podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Sportmax podzim/zima 2021
Sportmax podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 7

Řetízkové popruhy

Klasika, která se hodí do divadla, na drink, ale třeba i na denní nošení jako jemné zpestření outfitu. Minikabelky s dlouhým řetízkovým popruhem jsou absolutním evergreenem, který ani letos nesestoupí z trendového piedestalu. Verze 2021 je provokativní a sexy, pokud je doplněna ještě o cvočky a nýty. Často se ale také budete setkávat s barevnou plastovou verzí řetězu s velkými oky, která velmi dobře vyladí prošívanou i proplétanou kabelku (které mimochodem též ve velkém ovládnou nadcházející sezónu).

Kde hledat inspiraci? Valentino, Acne, Longchamp, Giorgio Armani

Valentino podzim/zima 2021
Valentino podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Longchamp podzim/zima 2021
Longchamp podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 7

Chlupatá roztomilost

Jemné svetry, kožešinové kabáty i teplé huňaté čepice tentokrát doplní i chlupaté kabelky. Hra s texturou a dráždění hmatových smyslů bude obecně patřit mezi klíčové kabelkové prvky a žádné modely vás nepotěší víc než právě ty, co budou vypadat jak ze salaše. Hitem budou především ty vlněné, shearlingové čivyrobenézumělékoženiny či dlouhých chlupů.

Kde hledat inspiraci? Lemaire, Chloé, Tod’s, Lanvin

Lemaire podzim/zima 2021
Lemaire podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Lanvin podzim/zima 2021
Lanvin podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 7

Multifunkčnost především

Co by měla kabelka všechno zvládnout? Designéři letos navrhují následující: měla by mít hned několik kapes, speciální přihrádky na mobil, karty i make-up a ideálně by měla sloužit také jako držák na lahev s vodou – hydratace je přeci důležitá! Ruce by v takovém případě měly navíc zůstat volné, takže byste si ideálně kabelku měla připnout k pasu jako ledvinku, případně přehodit přes rameno tak, aby vám nijak nepřekážela. Nebo – jako v případě návrhu od Gucci – ji můžete upevnit jako součást koženého korzetu. Odvážné? Jistě. Proč ale nedělat věci jinak?

Kde hledat inspiraci? Etro, Gucci, Hermès, Max Mara

Etro podzim/zima 2021
Etro podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Gucci podzim/zima 2021
Gucci podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 7

Metalické a třpytivé

Třpytky vévodí podzimní módě, šperkům a také kabelkám. Kluby jsou (a snad zůstanou) otevřené, tak proč nedohnat měsíce strávené u seriálů? Hitem budou jak malé kabelky zdobené nespočtem lesklých kamínků, tak metalické kousky, které buď přehodíte přes rameno nebo je vezmete do ruky jako psaníčko.

Kde hledat inspiraci? Jil Sander, Louis Vuitton, Chanel, Dolce & Gabbana

Dolce Gabbana podzim/zima 2021
Dolce Gabbana podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Louis Vuitton podzim/zima 2021
Louis Vuitton podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 7

Menší než nejmenší

Spousta z nás má ještě v živé paměti miniaturní kabelku od Jacquemus, která před pár lety začala přepisovat módní dějiny a změnila celkový účel tohoto doplňku. A přestože na jedné straně letos pozorujeme enormní rozměry tašek, na druhé straně přetrvává i návrhářská fascinace mini modely. Připravte se ale na to, že do těch letošních se vám skutečně vejde maximálně tak rtěnka. Vypadat ovšem budou božsky.

Kde hledat inspiraci? Missoni, Emporio Armani, Celine, Fendi

Celine podzim/zima 2021
Celine podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz

Emporio Armani podzim/zima 2021
Emporio Armani podzim/zima 2021 | Zdroj: Profimedia.cz