Módní editorka Giovanna Battaglia na fashion weeku v New Yorku (2018)

Módní editorka Giovanna Battaglia na fashion weeku v New Yorku (2018) Zdroj: Profimedia.cz

Nová těhotenská uniforma: Džíny s gumou jsou pasé, teď letí sukně a oversize košile!

Také těhotenská móda se vyvíjí a drží krok s trendy. Zatímco před pár lety jsme se radovaly z nákupu těhotenských skinny džín, nyní už s nimi takovou parádu neuděláme. Co nyní letí mezi stylovými budoucími maminkami?

Nedávno jsme psali o tom, že karanténa možná nezpůsobí babyboom, nicméně na Instagramu se během ní objevovalo jedno radostné oznámení za druhým. Zejména skandinávské módní influencerky, které známe z oblíbeného kodaňského fashion weeku, budou od podzimu vozit kočárky společně. Annabel Rosendahl, Hanna Stefansson, Funda Christophersen... jejich jména vám takto možná nic neřeknou, nicméně pokud chcete tipy, koho sledovat na Instagramu nejen kvůli módnímu stylu, ale i sympatiím, pak jste na správné adrese.

I ostřílená módní influencerka se však může v těhotenství cítit trochu ztracená, jak v jednom z příspěvků přiznala Norka Annabel Rosendahl: „Musím přiznat, že vymýšlet outfity v těhotenství je pro mě náročné, protože jestli po něčem zrovna teď toužím, tak jsou to džíny a kalhoty s vysokým pasem,“ připojila k fotce, na které má místo toho na sobě legíny. Ty jsou letos brány na milost, na rozdíl od přiléhavých džín s gumou přes břicho.

Lucie Kratochvílová, majitelka kurátorského second handu Lula Vintage Prague nyní čeká své druhé dítě a se svými fanoušky na Instagramu řešila podobné otázky: „Z toho, co si vzít na sebe, jsem teď zase každý den trošku nešťastná. Odmítám nakupovat těhotenské oblečení a největší záchranou jsou pro mě pánské košile a oversize saka. Z prvního těhotenství mi zbyly dvoje džíny koupené na Asosu a zoufale bych možná ještě potřebovala další dobře padnoucí kalhoty – žádné superskinny džínolegíny ani polyesterové kalhoty střihu poslušné sekretářky. Toužím ideálně po nějakých rozšířených, aktuálních... a klidně dalším denimu.“

Záchranou pro tyto stylové ženy se tak stává hlavně moderní oversize střih, který poskytují nejrůznější blejzry a košile, ale i trika s potiskem. K tomu ideálně pohodlná sukně, která se přizpůsobí novým tvarům. A obrovskou spásu samozřejmě nabízí současný trend volných šatů s balonovými rukávy, který ostatně také pochází ze Skandinávie, popřípadě hippie kaftanů ve stylu sedmdesátek. Ano, letos se poprvé sluší vypadat jako vaše matka, když vás čekala!

Ať už jste těhotná, nebo nejste, těmito outfity se můžete inspirovat.