Co obléci ke stromečku? Inspirovat se můžete i ve fotogalerii.

Co obléci ke stromečku? Inspirovat se můžete i ve fotogalerii. Zdroj: Instagram @louiseroe, @alyssainthecity a @rebeccaferrazwyatt

Baleríny, Aeyde, 6300 Kč, aeyde.com
Baleríny, Cos, 125 eur, cos.com
Čelenka, Reserved, 359 Kč, reserved.com
Kalhoty, Sézane, 130 eur, sezane.com
Kalhoty, Sézane, 130 eur, sezane.com2
28
Fotogalerie

Outfity k vánočnímu stromečku: 9 slavnostních i last minute nápadů, co si obléct na Štědrý večer

Advent se přehoupl do druhé poloviny, a na mysl se tak kromě dárků vkrádá i konkrétní podoba Štědrého večera. Už víte, co si obléknete ke slavnostní večeři a následně k rozbalování dárků? Nebojte, pomůžeme vám! Máme pro vás inspiraci na outfity, mezi nimiž nechybí ani last minute kombinace, které snadno poskládáte z toho, co máte doma.

Červené šaty

Červená barva na Vánoce? Dechberoucí, ale tentokrát bez pověstné ironie filmu Ďábel nosí Pradu. Červená je dominantním trendem sezóny a byla by škoda nevyužít ji právě nyní. Vánoční šaty mohou mít mnoho podob, slavnostní punc jim dodají flitry i nabírané rukávy, nicméně stejně tak můžete vsadit na úpletovou jednoduchost a v duchu současných trendů zopakovat odstín na některém z doplňků – například na náušnicích.

TIP NA VIDEO: Co si obléci k vánočnímu stromečku? Inspirujte se tipy redakce.

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 9

Úpletové šaty + mašle

Máte doma jednoduché úpletové šaty? Výborně, pak máte pro letošek skoro vyhráno. Stačí k nim totiž přidat frivolnější doplněk v podobě nápadné mašle do vlasů. Vedle černých a bílých pentlí jsou hitem zejména červené, vínové nebo zelené. Náhoda? Nemyslíme si. Tento doplněk si přímo říká o možnost zazářit právě o Vánocích, zatímco vy tím získáváte způsob, jak bleskurychle vytvořit štědrovečerní outfit.

Pokračování 3 / 9

Kalhotový kostým

Chcete zazářit v něčem méně prvoplánovém? Jestli vás lákají slavnostní kalhotové kostýmy, tak směle do nich. Využijete je nejen během party sezóny, ale i na Vánoce. Pokud je na vás sako k rodinnému stolu příliš formální, můžete použít jen kalhoty a doplnit je nějakou slavnostní blůzou nebo naopak jednoduchou košilí. Flitry také nejsou nutností, stejně dobře podtrhne vánoční dojem například delikátní samet.

Pokračování 4 / 9

Malé černé + červené punčocháče

Další last minute tip, který vygenerovaly trendy posledních týdnů. Potřebovat budete malé černé šaty, ideálně v mini délce nebo třeba s rozparkem, a červené nebo vínové matné punčocháče (například v Calzedonii je pořídíte za 199 Kč). Do vlasů můžete uvázat pentli ve stejném odstínu a máte elegantní, a přitom nenucený vánoční outfit, který se bude perfektně vyjímat i na domácím gauči.

Pokračování 5 / 9

Tartanový vzor

Další možností, jak se stylově obléci ke stromečku, je tartanový vzor. Přesvědčila nás o tom před několika lety princezna Catherine v nádherné sukni od Emilie Wickstead a každoročně nám to připomíná i film Sám doma, který je prošpikován vánoční estetikou včetně tartanového oblečení a dekoru. Tento vzor má v sobě kus britské noblesy, ale současně se potkává s útulnou estetikou cottagecore – na doma je tedy jako dělaný.

Pokračování 6 / 9

Metalický lesk

Flitrové šaty jsou vánoční klasikou, ale už poněkud předvídatelnou. Jestli chcete zazářit neotřelým způsobem, vsaďte letos raději na metalický lesk. Nosí se nejen stříbrné kalhoty a sukně, ale i lesklé šaty (a platit to bude i příští rok, jak napovídají trendy z jarních a letních přehlídek). Držet zkrátka se nemusíte ani v případě doplňků, klidně kombinujte různé metalické odstíny. Vánoce to rozhodně unesou!

Pokračování 7 / 9

Minimalistický svetr + party sukně

Kombinujete ráda různorodé prvky oblečení? Co tedy dát dohromady jednobarevný svetr s příjemnou texturou a k němu party sukni – ať už flitrovou nebo třeba lehce transparentní? Základem tohoto outfitu je kontrast materiálů, který nejlépe vynikne při kombinaci tón v tónu. Nicméně jestli máte doma červený svetr a z loňska třeba stříbrnou flitrovou midi sukni, tak rozhodně neváhejte!

Pokračování 8 / 9

Vánoční svetr elegantně

A ještě jednou v hlavní roli svetr, tentokrát však dekorativní s vánočním nádechem. Ať už milujete pohádkový fair isle vzor nebo třeba v poslední době oblíbený motiv rudých růží, klidně ho můžete využít jako základ pohodlného štědrovečerního outfitu. Eleganci dodáte jednoduše kombinací s jednoduchou černou midi nebo mini sukní a balerínami. Vínová čelenka v outfitu níže opět dokazuje, že barevné ladění je v kurzu.

Pokračování 9 / 9

Zářivé doplňky

Vánoční dress code nemá žádná přesná pravidla a při sestavování outfitu můžete klidně popustit uzdu kreativitě – třeba zkombinovat letní bílou sukni se zemitým tartanem, jak vidno z inspirace níže. To, co nakonec rozhoduje o vyznění outfitu, je v tomto případě neotřelý zářivý doplněk v podobě skinny šály. Podobně můžete rozzářit outfit třeba výraznou štrasovou čelenkou nebo třeba metalickým páskem.

Kde koupíte kousky v podobném stylu? Podívejte se do fotogalerie v úvodu článku.