Trenčkot, Buffet, 350 eur, buffetclothing.com

Trenčkot, Buffet, 350 eur, buffetclothing.com Zdroj: Archiv firem

Košile, Zara, 599 Kč, zara.com
Top, Arket, 49 eur, arket.com
Šaty, Ganni, 265 eur, ganni.com
Reformation, 4450 Kč, thereformation.com
Top, Pixie Market, 3600 Kč, pixiemarket.com
21
Fotogalerie

Jarní budíček: 4 barevné trendy, které osloví minimalistky

Ve světě fashion influencerek snad neexistuje barevná kombinace, kterou by ještě neobjevily. Zejména vlivem skandinávské módní vlny se naše vnímání toho, co se k sobě hodí, dost posunulo. Nosí se vše – červená s fialovou, růžová se zelenou, tyrkysová s mátovým odstínem… Jestli vás tak divoké kombinace nelákají, a přesto byste uvítala malý update šatníku, máme pro vás čtyři tipy na barevné mikrotrendy, které aktuálně nosí módní expertky z Instagramu. 

Fialové svršky

Fialové sako možná bývalo symbolem nevkusu, to už ale dávno neplatí. Obzvlášť letos ne: podle Pantone je barvou rokuVery Peri neboli červenomodrý odstín fialové. Ten se totiž nevyhýbá ani módě a často je k vidění na svršcích, jako jsou blejzry, bombery, svetry nebo košile, které se ukazují být zajímavým updatem minimalistického šatníku. A co víc – stále zůstává i prostor pro barevné doplňky.

TIP NA VIDEO: Které trendy z devadesátek se letos vrátí?

Video placeholde

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 4

Oranžové akcenty

A zase ta oranžová – nekorunovaná královna letošních barevných trendů! Nosit se dá samozřejmě od hlavy až k patě, nicméně v tom se asi vidí málokterá. Jako svěží akcent v podobě doplňků k minimalistickým outfitům však funguje perfektně. Tento trend nastolila už loni Prada se svými špičatými lodičkami, letos ho budeme vídat ještě častěji. Také odpověď na otázku, v jaké barvě si pořídit novou kabelku, je tedy zřejmá.

Pokračování 3 / 4

Černobílý vzor

Černá a bílá samozřejmě na první pohled nepůsobí jako barevné oživení, letos však společně probouzejí estetiku šedesátkového op-artu a vnášejí do módy zajímavé geometrické vzory. Jestli už máte doma dost klasických puntíků nebo proužků, tohle může být trendy alternativa pro rok 2022. Na Instagramu nyní frčí také svetr luxusní newyorské značky Khaite s vypletenými kosočtverci, což je další variace na černobílý vzor.

Pokračování 4 / 4

Red hot chilli

O tom, že je oranžová ohromným trendem, svědčí i fakt, že se do popředí dostává také její příbuzná – sytě korálová. Ta někomu může připadat spíše jako červená, což jí jen vyšlapává cestu do našich skříní. Perfektně ladí s denimem, zajímavé napětí vytváří s šedou a klasickému trenčkotu dodává současný přesah. Na přehlídkách jsme ji mohli vidět třeba u módního domu Dior nebo Ganni.