.

. Zdroj: archiv firem

Oversize sako s midi šaty v podání Leonie Hanne.
.
.
.
.
36
Fotogalerie

Jaké svrchníky nosit k šatům? 8 kombinací, které vás nezradí

Nošení šatů se s klesajícími teplotami stává občas oříškem. Jak je obléct, abychom v nich nezmrzly, a s jakými kabáty a bundami je kombinovat, aby celek vypadal dobře? Máme pro vás osm léty prověřených tipů, které vás nezklamou v žádné situaci. Vždy v nich totiž budete vypadat božsky!

Úpletové šaty a dlouhý rovný kabát

Šaty z jemného úpletu patří mezi must-have kousky této sezóny a není se čemu divit. Unosíte je jak do práce, tak na odpolední kávu nebo večerní posezení ve vinárně. A jelikož se tyto šaty letos nosí zejména v midi až midaxi délce, chybu neuděláte, když je doplníte rovně střiženým kabátem, sahajícím do půli lýtek, jenž bude ladit s barvou šatů.

TIP NA VIDEO: Jak nosit šaty na podzim? Tyto 3 outfity budou slušet každé

Video placeholde

Článek pokračuje na další straně. >>>

Pokračování 2 / 8

Maxi šaty a oversize trenčkot

Podzim bez trenčkotu? To snad nejde! Tento univerzální kousek se vám bude hodit úplně ke každému outfitu z vašeho šatníku. A pokud si skutečně potrpíte na trendy, sáhněte po oversize střihu, který se při ochlazení dokonale hodí pro vrstvení a zároveň si bude velmi rozumět s maxi podzimními šaty. Pokud to teploty dovolí, noste trenčkot rozhalený. Dobře ale bude vypadat i zapnutý a přepásaný páskem.

Pokračování 3 / 8

Slip šaty a sako

Sofistikované a uměřeně sexy. Kombinace černého saka a hedvábných či saténových slip šatů vás podrží, ať už se chystáte na rande nebo jakoukoliv party či více formální večeři. Sako opět bez problémů volte o trochu větší a nechte jej rozepnuté. K této kombinaci pak obujte klidně sandálky či lodičky na podpatku, na venkovní přebíhání ale raději sáhněte po kozačkách nebo chunky šněrovacích botách, které looku dodají příjemný rebelský punc.

Pokračování 4 / 8

Slip šaty a bomber

Hebké šaty připomínající noční košilku se dají unosit i na ležérnější příležitosti. Elegantní sako stačí vyměnit za bomber (ideálně v lehce oversize střihu) a kotníčkové boty či lodičky nahradit holinkovými kozačkami, které jsou po roce opět obrovským hitem. A pokud bomber není pro vás to pravé ořechové, nahraďte jej koženým křivákem a pod šaty oblékněte tenký rolák.

Pokračování 5 / 8

Maxi šaty a kožíšek

Ranní a večerní mrazíky jsou tu cobydup, a tak rozhodně není od věci se na ně připravit s předstihem. Už teď je jasné, že kožíšky opět ovládnou zimní období. Místo těch krátkých ale letos volte délku minimálně ke kolenům. Takové kousky se vám pak budou skvěle hodit ke všem zimním midi i maxi šatům.

Pokračování 6 / 8

Midi šaty a bunda s třásněmi

Baví vás móda divokého západu? Klidně její prvky noste i během chladnějších měsíců. Bunda s třásněmi si velmi rozumí zejména s rozevlátými boho šaty, které doplníte o kovbojské nebo šněrovací boty. A rozhodně se nebojte, že budete vypadat jako z Limonádového Joea, stačí vsadit na kvalitní materiály a barevný minimalismus, jako to udělala i módní influencerka Erika Boldrin.

Pokračování 7 / 8

Mini šaty a dlouhý kabát

Šatky v délce nad kolena mají tu výhodu, že si skvěle rozumí téměř s jakýmkoliv svrškem. Nosit k nim můžete zkrácené sako do pasu i oversize střihy, svrchní košili shacket přepásanou páskem nebo třeba křivák či bomber. Jestli ale skutečně s něčím vypadají mini fantasticky, jsou to dlouhé kabáty pánského střihu. Kombinace ryze feminních kousků s mužským elementem dá dohromady módní koktejl, který budete milovat při jakékoliv večerní akci.

Pokračování 8 / 8

Midi šaty a oversized sako

Tato kombinace se za poslední roky stala již naprostou klasikou. Na podzim k ní ale ještě přidejte semišové kozačky. A pokud vás baví hra s materiály, místo vlněného saka volte to vyrobené z barevné kůže nebo koženky. Takový vínový či oříškově hnědý model rozhodně unosíte nejen k šatům.