Grafika: Kristýna Dobeš Moučková

Grafika: Kristýna Dobeš Moučková Zdroj: Profimedia.cz

Do jakých barev se letos na podzim obléct? Napoví vaše znamení zvěrokruhu

Zda jste Rak nebo Štír, může o vaší osobnosti a povaze lecco napovědět. Naše znamení nám ale mohou pomoci třeba i při výběru oblečení. Letošní podzim bude plný barev, a tak nebude od věci zapřemýšlet, které odstíny by mohly váš šatník oživit. Pokud ještě netušíte, které tóny se k vám hodí, máme pro vás malý astro módní manuál.

Beran: červená

Vaše živelná povaha potřebuje skutečnou sytost a pestrost, a tak není divu, že vaší barvou je červená. Umí ve vás probudit dobrou náladu, a navíc je sexy. Nebojte se proto letos obléct rudé maxi šaty nebo vsaďte na červený kostým. Pokud si ale zatím na barvy moc netroufáte, spoustu parády pro začátek udělá i třeba červená kabelka nebo alespoň rtěnka.

TIP NA VIDEO: Velký horoskop pro všechna znamení pro rok 2023

Video placeholde

Salvatore Ferragamo podzim/zima 2023.
Salvatore Ferragamo podzim/zima 2023. | Zdroj: Profimedia.cz

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 12

Býk: zelená

Vašemu znamení vládne matička země, a tak pro vás nejspíš ani nebude takové překvapení, že vám bude slušet zelená. Tato barva byla žhavým trendem poslední tři roky, ale i letos si s ní užijete spoustu zábavy. Navodí ve vás příjemný pocit a klid. Nebojte se jí proto obklopovat ani v jiných sférách svého života – domov si vyzdobte pokojovkami i zelenými doplňky.

Eckhaus Latta podzim/zima 2023.
Eckhaus Latta podzim/zima 2023. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 12

Blíženci: žlutá

Pálí vám to, milujete společnost a stále potřebujete nové impulzy, jinak se začnete nudit. Opravdové good vibes proto ve vás probudí žlutá, a to hned v několika odstínech. Sice se o ní říká, že jde o nejnenáviděnější barvu, ale ve správné míře dokáže být efektní. Letos klidně vsaďte na pastelově žlutou nebo limetkovou se zelenými tóny. Uvidíte, že si ji zamilujete, fantasticky totiž vypadá na všech typech módních kousků.

Dawei podzim/zima 2023.
Dawei podzim/zima 2023. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 12

Rak: stříbrná

Znamení Raka je neodmyslitelně spjato s Měsícem a vlastně i vesmírem jako takovým. Užijete si proto metalické odlesky a barvu stříbra, která ve vás navodí pocit klidu, podnítí vynalézavost a hodí vás do dobré nálady. Šanci ale klidně dejte i jiným metalickým barvám: slušet vám bude také třeba stříbrno-modrá nebo perleťová.

Alberta Ferretti podzim/zima 2023.
Alberta Ferretti podzim/zima 2023. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 12

Lev: oranžová

O Lvech se říká, že jsou sebestřední a jsou samotnou definicí excentrismu. Ne vždycky tomu ale tak je. Přirozené sebevědomí a jistotu u vás nicméně umí rozproudit žhavá oranžová připomínající Slunce, s nímž je vaše znamení propojené. Nebojte se jí proto letos na podzim naplno otevřít. Nosí se a kombinuje stejně dobře jako ostatní barvy. Proč tedy konečně nezbourat všechny předsudky, které se s tímto odstínem pojí?

Issey Miyake podzim/zima 2023.
Issey Miyake podzim/zima 2023. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 12

Panna: béžová a hnědá

Říkáte si, že hnědá je ta nejnudnější barva ze všech? Omyl! Ve vztahu k vašemu zemnímu znamení symbolizuje úrodnou půdu, která vdechuje život všemu okolo. A i v módě je v posledních letech velmi oblíbená. Noste proto všechny možné odstíny – od světle béžové po tmavě oříškovou, která je jako dělaná do chladnějšího období. A nebojte se různé odstíny kombinovat i mezi sebou.

Brandon Maxwell podzim/zima 2023.
Brandon Maxwell podzim/zima 2023. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 12

Váhy: růžová

Růžová vás dokáže povzbudit a zároveň také zcela uklidnit. Bude záležet tedy jen na vás, co si z barvy zrovna budete chtít odnést. Pro povzbuzení sebevědomí volte zářivé fuchsiové tóny, které se vám budou náramně hodit teď na konci léta. Stejně tak se nebojte pudrových a pastelových odstínů, které zkuste zařadit i do svého bydlení. Postačí polštářky a drobné doplňky, a hned do domova vnesete kapku uklidňující energie.

Valentino podzim/zima 2023.
Valentino podzim/zima 2023. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 8 / 12

Štír: černá

Mnozí si černou spojují se smutkem, pravda ale je, že symbolizuje také mystično, tajemno a chtíč. Tedy přesně to, co je pro vaše znamení tak typické. Černá barva vám dokáže dodat na klidu, v nejistých časech je pro vás jistotou, na kterou můžete klidně vsadit vabank a nikdy vám nezklame. Stejně tak se v ní ale umíte cítit sexy a sebevědomě. Nebojte se ji proto nosit na důležité schůzky i případná osudová setkání. Na podzim a v zimě se vám bude především hodit černý kožený kabát a sako.

Chloe podzim/zima 2023.
Chloe podzim/zima 2023. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 9 / 12

Střelec: fialová

Z minulosti víme, že fialová byla barvou králů, aristokracie a myslitelů. A s nimi máte něco společného, neboť i vy milujete, když vás okolí dokáže ocenit za vaši práci a úspěchy. Barvu proto noste na všechny důležité události – ať už to bude pracovní prezentace před vedením, pohovor nebo jakákoliv životní zkouška. Z odstínů volte hlavně sytě fialovou, která si velmi dobře rozumí se žlutou, zelenou i černou.

CFCL podzim/zima 2023.
CFCL podzim/zima 2023. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 10 / 12

Kozoroh: šedá

Tmavě šedá se může stát vaší klíčovou barvou nejen v šatníku, ale i třeba v bydlení. Navozuje pocit pohody, balancu a zbytečně vás nerozptyluje, což je přesně to, co potřebujete. Kozorohové milují přesně dané plány, vyžívají se ve své práci a jsou cílevědomí. K životu tudíž nepotřebují syté odstíny, nýbrž funkční barvy, které podtrhnou jejich osobnost. A to šedá bezesporu splňuje.

Fendi podzim/zima 2023.
Fendi podzim/zima 2023. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 11 / 12

Vodnář: modrá

Pro vás není obloha žádným limitem – a přesto právě v ní hledáte inspiraci. Zahalte se do barev, které vidíte pokaždé, když vykouknete z okna, ať už je čerstvá ranní modřnebo temně modrá, jako když odbíjí půlnoc. Tato barva ve vás umí probudit jistotu, díky své pestré škále odstínů dokáže podpořit vaši kreativitu a zároveň vám pomůže se naladit na pozitivní vlnu. Na podzim bude též krásně vypadat odstín šedomodré, který se vám může hodit do byznysového šatníku.

Victoria Beckham podzim/zima 2023.
Victoria Beckham podzim/zima 2023. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 12 / 12

Ryby: světle zelená a mátová

Odstíny světle zelenkavé vám jakožto vodnímu znamení evokují podmořský svět, který pro vás dokáže být pomyslným útočištěm. Do této barvy se zároveň promítá vaše jemnost a křehkost společně se schopností být nepřehlédnutelný. Mátovou podpořte svůj outfit zejména ve chvílích, kdy vyrazíte do společnosti, případně na jakékoliv místo, kde poznáte nové lidi. V takových momentech vám barva dodá jistotu a budete díky ní zářit.

Jil Sander podzim/zima 2023.
Jil Sander podzim/zima 2023. | Zdroj: Profimedia.cz