Mega kabely

Mega kabely Zdroj: Profimedia.cz

Těžké šněrovací boty
Sportovní svetry
Street style v Miláně
Hnědá kůže
Kostky
11
Fotogalerie

Přehledně: 10 nejzásadnějších módních trendů tohoto podzimu

Uplynulé fashion weeky v New Yorku, Londýně, Miláně a Paříži sice prezentovaly kolekce určené na jaro a léto, ale doprovodný street style, tedy to, co si na sebe oblékaly módní influencerky, bylo zase názornou ukázkou, co se nosí právě teď. A my ze všech zhlédnutých outfitů vybíráme 10 nejzásadnějších trendů této sezony. Co se nosí tento podzim?

Hnědá kůže

Kůže se bezesporu stala nejvýraznějším materiálem tohoto podzimu. Zpátky jsou černá kožená saka nebo trenčkoty, ale o pozornost se hlásí i okázalejší hnědé odstíny (od tmavě čokoládové přes karamelovou a rezavou až po béžovou). Nepůsobí tak dekadentně, zato vypadají luxusně!

Hnědá kůže
Hnědá kůže | Zdroj: Profimedia.cz

Článek pokračuje na následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 10

Kohoutí stopa

Kohoutí stopa se hlásila o slovo už loni, ale teprve únorová přehlídka Chanel, která byla zároveň symbolickou rozlučkou s Karlem Lagerfeldem, ji předurčila stát se hitem sezony. Kabát s kohoutí stopou je proto letošním „must have“.

Kohoutí stopa
Kohoutí stopa | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 10

Sportovní svetry

Nástupu elegance se letos trochu vzepřely svetry, ale jen na první pohled. Ve skutečnosti jen naplňují jiné představy o klasice. Jsou jednoduché, ležérní, přebírají sportovní střihy jako zipy nebo kapuce a hodně prvků si berou i z pánského šatníku.

Sportovní svetry
Sportovní svetry | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 10

Kozačky

Nepřeháníme, když napíšeme, že kozačky aspirují na nejzásadnější obuv této sezony. Na zářijových týdnech módy snad nebyla influencerka, která by je neobula. Nejvýraznější byly tyto krokodýlí od Max Mary, nicméně nosí se opravdu jakékoli – klasické černé a hnědé, nápadné červené i zlaté nebo stříbrné „hromnice“.

Kozačky
Kozačky | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 10

Sedmdesátky

Po masivním comebacku devadesátek a osmdesátek se o slovo hlásí také sedmdesátky. Jejich letošní podobu jim vtiskl zejména návrhář módního domu Celine Hedi Slimane, který přišel s konceptem jednoduché městské elegance plné midi sukní, kulotek, kozaček, romantických halenek a kožíšků.

Sedmdesátky
Sedmdesátky | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 10

Pastelově žlutá

Každou sezonu se vyloupne pár barev, které působí svěže a dodávají jí určitý současný ráz. Letos na podzim je to pastelový odstín žluté, sice překvapivě světlý na to, že zahajujeme období zemitých barev, ale zároveň slouží jako základní tón, který lze kombinovat takřka s čímkoli.

Pastelově žlutá
Pastelově žlutá | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 10

Kostky

Kostky tu na podzim byly, jsou a budou. Nejde tedy o nic nového, ale zároveň jsou natolik rozšířené, že je nelze opomíjet. Letos se nosí zejména kostka v podzimních odstínech hnědé nebo zelené. Dior k tomu přihodil návrat tzv. buffalo vzoru, který známe z flanelových košil, letos ovšem symbolizuje luxus a eleganci.

Kostky
Kostky | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 8 / 10

Transparentní vrstvy

Lehounké a průsvitné šifony nebo tyly si zpravidla s podzimem moc nespojujeme, letos tomu ale může být jinak. Přidejte do svého outfitu jednu takovou pastelově průsvitnou (nebo dekadentně černou) vrstvu a rázem mu dodáte (s)nový ráz. Když ne jinde, tak během nadcházející večírkové sezony najde tento trend určitě uplatnění.

Transparentní vrstvy
Transparentní vrstvy | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 9 / 10

Těžké šněrovací boty

Sháníte pořádné boty na podzim? Tady je máte! Módní domy Bottega Veneta nebo Prada si usmyslely, že letošní podzim potřebuje i špetku grunge, a modelkám k šatům či sukním obuly pořádná bagančata – tedy šněrovací boty s masivní „traktorovou“ podrážkou, cvočky a přezkami. Jedno je jisté, před nástrahami podzimního počasí vás ochrání dokonale!

Těžké šněrovací boty
Těžké šněrovací boty | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 10 / 10

Mega kabelky

Jestli vás nechytla móda mini a mikro kabelek, což zcela chápeme, máme pro vás lepší zprávu. Módní influencerky v poslední době objevují kouzlo velkých kabel a to, co nejprve na Instagramu vypadalo jako vtípek (je ta kabelka reálná, nebo graficky zvětšená?), bude nejspíš příští velký trend.

Mega kabely
Mega kabely | Zdroj: Profimedia.cz