Chcete mít krásnější úsměv a zdravější zuby?

Chcete mít krásnější úsměv a zdravější zuby? Zdroj: iStock.com

Techniku, jak správně čistit zuby ionizačně sonickým kartáčkem na workshopu Buď fit s Dietou ukázala MUDr. Alice Pavlasová, stomatolog.
Kartáčky
Kartáčky
Kartáčky
Kartáčky
6
Fotogalerie

Test sonických kartáčků: Moderní technologie pro krásnější úsměv

Když se cítíme sebevědomě a přitažlivě, usmíváme se. Když máme krásné a zdravé zuby, cítíme se sebevědomě. Tahle rovnice je jasná. To byl také důvod, proč Kristýna, Katka a Erika, účastnice našeho workshopu #SuperProměna, dostaly možnost testovat ionizační sonické kartáčky IONPA HOME od IONICKISS.

Nejspíš vás nepřekvapí, že kartáčky IONICKISS pocházejí z Japonska. Jejich patentovaná technologie dokáže doslova odpudit (podobně jako magnet) plak, který je příčinou zubních kazů a zánětů dásní, z povrchu zubu. S ionizačně sonickým zubním kartáčkem jsou zuby o 48 % čistější, a to i v těžce přístupných místech. Navíc bez nutnosti použití pasty. Významná zlepšení v oblasti kontroly plaku, zubního kazu a nemoci dásní pak potvrzují i klinické studie.

Jak funguje ionizace

Nebojte se, nebudeme vás trápit lekcí fyziky. Je to naprosto jednoduché. Vše v přírodě v sobě má buď kladný, nebo záporný náboj. A to je i případ zubního plaku a povrchu zubu. Jejich náboje jsou opačné, to znamená, že je mezi nimi iontová vazba, a to je také důvod, proč se vzájemně přitahují a proč se plak drží na zubu. Tuto vazbu ale dokáže ionizační zubní kartáček IONICKISS zrušit díky své chytré stavbě. Uvnitř má zabudovanou baterii, která je připojená k titanové tyčince procházející celým zubním kartáčkem. Na jeho rukojeti je pak tenký kovový pásek IONIPAD. Před samotným čištěním je nutné prsty, které s ním přijdou do kontaktu, navlhčit. Vlhkost tak vytvoří uzavřený okruh, kde vznikají záporné ionty, které jako magnet odstraňují kladně nabitý plak z povrchu zubu.

* Snížení citlivosti zubů v oblasti zubního krčku. * Odpadá nutnost použití zubní pasty (pokud chcete, vzdávat se jí nemusíte). * Subjektivní pocit čistších a hladších zubů po celý den. * Díky sonické technologii je čištění zubů rychlejší a snazší (oceníte zejména u dětí). * Jsou doporučovány pacientům s rovnátky, která zhoršují ústní hygienu a zvyšují kumulaci plaku. * Kónická vlákna pomáhají snižovat riziko zánětu dásní, protože se dostanou i do hůře přístupných mezizubních prostor. * Díky snadno vyměnitelným hlavicím různých typů a tvrdosti šetříte peněženku i přírodu (stomatologové doporučují měnit hlavici každé 2–3 měsíce nebo vždy po nemoci).

Výhody ionizačních sonických kartáčků IONICKISS

Naše účastnice ovšem dostaly na testování zubní kartáčky prémiové řady IONPA HOME kombinující ionizační a sonickou technologii. Ta využívá vysokofrekvenčního kmitání (sonické vibrace), které pomáhá snáze a efektivněji odstranit uvolněný plak. Techniku, jak správně čistit zuby ionizačně sonickým kartáčkem jim na workshopu Buď fit s Dietou ukázala stomatoložka MUDr. Alice Pavlasová. Kartáčky IONPA HOME jsou vodotěsné a skvěle padnou do ruky díky měkkému matnému povrchu. Zabudovaný inteligentní časovač v rámci dvouminutového čištění připomene svému uživateli optimální čas rovnoměrného čištění všech zubů.

Techniku, jak správně čistit zuby ionizačně sonickým kartáčkem na workshopu Buď fit s Dietou ukázala MUDr. Alice Pavlasová, stomatolog.
Techniku, jak správně čistit zuby ionizačně sonickým kartáčkem na workshopu Buď fit s Dietou ukázala MUDr. Alice Pavlasová, stomatolog. | Zdroj: Dieta

Plně nabitá baterie vydrží až 25 dní (při dvouminutovém používání dvakrát denně) a upozorní, kdy je čas ji dobít. Díky jemným kónickým vláknům, která navíc obsahují antibakteriální úpravu s nanočásticemi stříbra a zinku (zabraňuje množení bakterií a zaručuje vyšší hygienu kartáčku), se kartáček dostane i na obtížně přístupná místa.

Jak dopadl test kartáčků? To se dozvíte v dalších kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 4

Testovala: Hana Kubištová

Mé zkušenosti s kartáčkem IONPA HOME od značky IONICKISS jsou velice přívětivé. Zatímco sonický kartáček plak ze zubů odstraňuje mechanicky kmitáním, ionizační kartáček na povrchu štětinek přináší záporné ionty, které plak ze zubů efektivně odlepí, což je pro mě novinka. Pozitivní přínos nové technologie ionizace kombinované se sonickým čištěním jsem poznala hned po prvním použití. Okamžitý hebký pocit zubů bez plaku, který jsem vnímala skoro celý den, mě hrozně překvapil. Lehkost kartáčku a menší kmitání mi naprosto vyhovují.

Hana Kubištová
Hana Kubištová | Zdroj: Archiv Hany Kubištové

Vítám také, že má kartáček více možností čištění, zaujalo mě hlavně bělení zubů. Mám za sebou nepříjemnou zkušenost s elektrickým kartáčkem, a proto jsem si přála vyzkoušet jiný způsob čištění s jinou hlavou i možnostmi. IONPA HOME to všechno nabízí. Jsem za něj opravdu ráda. Můj úsměv byl už po 14 dnech na pohled zářivější a čistší. Po přejetí jazykem po zubech cítím výjimečnou hebkost, takže mohu všemi deseti doporučit. A pecka na závěr, kartáčkem si mohu čistit zuby i bez pasty a on opravdu čistí. Už bez něj nedám ani ránu. Je to prostě on, mého chrupu šampion.

Pokračování 3 / 4

Testovala: Erika Jeništová

Kartáček jsem si musela doslova vybojovat, a to hned, jak jsem si ho přinesla domů. Vrhly se na něj obě mé děti a hned si chtěly čistit zuby. Podařilo se mi naštěstí vyhrát, a tak mohu sdílet své zkušenosti a dojmy… Používám kartáček IONPA HOME 14 dní a mohu říct, že funguje už jen ten pocit, že mám něco jiného, svým způsobem výjimečného, co mé zuby ozdraví, dodá jim většího lesku i pocitu hladkosti, a hlavně je zbaví plaku! Po ty dva týdny jsem se věnovala péči o zuby ještě s větším úsilím a také očekáváním než s běžným kartáčkem. IONPA HOME má oproti jiným kartáčkům štětinky poskládané nerovnoměrně. Některé jsou delší, některé kratší. Tím pádem se dostane i do těch největších záhybů a zákoutí.

Erika Jeništová
Erika Jeništová | Zdroj: Archiv Eriky Jeništové

Zuby jsou nyní rozhodně hladší. Když si po nich přejedu jazykem, cítím opravdu rozdíl a také ihned po každém vyčištění je pocit velmi příjemný. Kartáček má také velmi čistý a elegantní design, přece jen Japonci jsou v tom machři. Vybrat si můžete ze 4 druhů čistících programů a baterie vydrží velmi dlouho, takže ho můžete vzít s klidem i na prodloužený víkend bez nabíječky. Velmi jednoduchá a praktická je výměna hlavic, které mohou být i různě barevné. Takže u nás doma v koupelně bude sice fronta na čištění zubů, ale na každého se dostane!

Pokračování 4 / 4

Testovala: Kristýna Simandlová

Zcela upřímně uznávám, že tenhle sonický a ještě k tomu ionizační kartáček je první, který mě přesvědčil zahodit ten manuální, který jsem doposud používala jako jediná v rodině. Design je první věc, která mě zaujala – je prostě tak krásně jednoduchý a čistý a přitom nepřehlédnutelný. Určitě důležitější ale je, jak mi vyčistí zuby, a to je další požitek. Ať jsem čistila sebevíc důkladně, s manuálním ani jiným sonickým kartáčkem jsem nedosáhla takového precizního vyčištění, jako s tímto. Zuby jsou hladké bezprostředně po čištění a vydrží takové ještě dlouho po něm. Přes den ho využívám poctivě po každém jídle, pokud jsem doma a mám možnost, přijde mi skvělé, že nemusím ani používat zubní pastu, abych dosáhla pocitu čistých zubů.

Kristýna Simandlová
Kristýna Simandlová | Zdroj: Archiv Kristýny Simandlové

Přiznám se, že jsem trošku posedlá tím mít zuby stále čisté jak u sebe, tak u svých děti, proto přemýšlím ještě nad variantou cestovního kartáčku. Mohla bych ho mít stále u sebe, i když bych byla mimo domov a kdykoli podle potřeby využít. Oceňuji také výdrž baterie. Pokud to shrnu, je to jednička ze všech možných, co jsem vyzkoušela. Nedráždí mi dásně, což se mi bohužel u jiných elektrických vždy stalo. Proto jsem se pokaždé vrátila k manuálnímu čištění. U IONPA HOME kartáčku však ráda zůstanu, a co víc, chystám se obdarovat také rodinné příslušníky a snad i děti by mohl zaujmout. Myslím, že budou stejně nadšení jako já. Je to super tip na blížící se Vánoce a tenhle dárek prostě musí potěšit už od samého začátku.