Oriflame

Oriflame Zdroj: Oriflame

Oriflame
Oriflame
Oriflame
Oriflame
Oriflame
8
Fotogalerie

Začínáme hubnout: 4 rady, jak shodit kila rychleji!

Při hubnutí je nejdůležitější překonat prvních pár týdnů. Ty jsou velice náročné už z toho důvodu, že si musíte zvykat na nové návyky a nový životní styl. Loučíte se s oblíbeným jídlem, snažíte se přemoci lenost a denně najít alespoň pár minut na rychlé cvičení. Připravili jsme pro vás čtyři rady, které vám vaši cestu za vysněnou postavou usnadní!

1) MOTIVACE

Ono se lehce řekne: S chutí do toho a půl je hotovo. U hubnutí to platí dvojnásob, protože opravdovým rozhodnutím, něco se sebou udělat, už máte polovinu toho nejtěžšího za sebou. Motivovaný člověk dokáže hory přenášet! Takže jen co se rozhodnete – ještě ten den začněte! Ne zítra, ne v úterý či ve čtvrtek, nečekejte na měsíc v novu nebo přechodný rok. Začněte hned! Nezapomeňte: k hubenější postavě se nedostanete sprintem, ale dlouhodobou změnou životního stylu.

Oriflame
Oriflame | Zdroj: Oriflame

2) REALITA A CÍL

Cíl může být spojený s motivací. Ať už se na sebe díváte kritickým okem, a chcete být hubenější, nebo sledujete fitness blogerku – máte cíl, a tím i motivaci. Pro začátek se poctivě změřte a zvažte na speciální váze. Od cm, kg po tuky, vodu, svalovou hmotu metabolický věk a viscerální tuk. Cíl si pak nastavte, ideálně reálný – nastavení hodnoty % tuku a svalů v těle. Na konci dne není totiž rozhodující samotná hmotnost, ale poměr tuku a svalů. Když budete u určování konečného cíle – stanovte si i dílčí cíle, třeba měsíční. Pak vše každý měsíc kontrolujte, srovnávejte a flexibilně upravujte plán.

Oriflame
Oriflame | Zdroj: Oriflame

3) DISCIPLÍNA A PLÁNOVÁNÍ

Vzzzzzzum cink! To je ten zvuk, kdy padne kosa na kámen – disciplína a píle je druhá polovina úspěchu. Do svého jídelníčku si pečlivě poskládejte potraviny tak, aby byl hlavně pestrý. Vhodným doplňkem jsou Wellness nápoje, tyčinky a polévky. Ty představují efektivní způsob, jak redukovat hlad a chuť na sladké a zároveň získat energii například v práci, když nemáte moc času, nebo před sportem. Výhoda potravinových doplňků spočívá v tom, že jsou vyvinuty tak, aby dodaly vašemu tělu potřebnou energii v určitém množství kalorií – a navíc se po nich budete cítit déle zasyceni.

Oriflame
Oriflame | Zdroj: Oriflame

Vytvořte si týdenní plán cvičení, který bude odpovídat vašim tréninkovým cílům. Zvolte multifunkční cviky – tedy takové, které posilují několik svalových skupin najednou. Snáze procvičíte celé tělo; navíc je přirozenější, zapojovat do cvičení více svalových skupin, protože na této bázi naše tělo funguje i v běžném životě. Nezapomínejte, že vždy je dobré obměňovat typ pohybu, protože tělo má tendenci si postupně zvyknout na stereotypní cvičení, které pak přestává mít účinek. Dodržujte jídelníček a pravidelně cvičte. Jedno bez druhého nejde.

Oriflame
Oriflame | Zdroj: Oriflame

4) ODPOČÍVEJTE A RELAXUJTE Pravidelné cvičení a zdravé návyky jsou super. Vše je třeba dělat s mírou; nejlepší výsledky přináší práce, která se střídá s odpočinkem. Strečink, plavání nebo jóga jsou výborné regenerační druhy cvičení. Nepodceňujte ani spánek! Využijte i doplňky stravy, obsahující silné antioxidanty – například astaxanthin je 17x účinnější antioxidant než vitamin C. Ve švédském komplexu pro krásu je kromě astaxanthinu i výtažek ze švédských borůvek, takže antioxidantů je tu celá řada.Nebuďte však k sobě příliš přísní. Všichni máme občas špatné, stresující a demotivující dny, a když se neustále ženeme za dokonalostí, nemusí to dopadnout vždy nejlépe. Cvičte vlastním tempem, poťte se, klidně si nahlas odfoukněte a dokonce můžete fitko i vynechat, když se na to právě necítíte. Zdraví je o sociálním a emočním naplnění a fyzickém zdraví, ne o perfektní valše na břiše. A nezapomeňte se jednou za čas odměnit!

Oriflame
Oriflame | Zdroj: Oriflame

Rada navíc: Zkuste začít hubnout s parťákem! Budete se motivovat a povzbuzovat navzájem!