Video placeholde

Hubneme do plavek, příběh třetí: Proč má kila navíc sportovkyně Šárka?

Třetí finalistkou v pořadí je Šárka Hamanová. Proč se potýká s nadváhou dívka, pro kterou je pohyb zcela přirozenou součástí života?

Šárka odmalička sportuje a k pohybu má veskrze kladný vztah. „V 10 letech mě bratr přivedl do loděnice a v tu chvíli se veslování stalo mým životem. V patnácti jsem nastoupila na sportovní gymnázium a o rok později jsem už veslovala ve vrcholovém středisku Dukla Praha. Ve dvaceti jsem s veslováním skončila, kvůli práci jsem už neměla tolik času. Jelikož ale nedokážu sedět doma na zadku, staly se mým druhým srdečním sportem dračí lodě,“ popisuje svoji sportovní dráhu.

Vyšlo to až letos

Po ukončení „aktivní kariéry“ ale začala nabírat kila. Diety nedržela, jen v určitých obdobích omezila sladké, alkohol nebo se začala zase více hýbat. Před dvěma lety jí ale váha začala přerůstat přes hlavu. Nejdříve zkoušela hubnout sama, potom se obrátila i na výživového poradce, ale i tak stále přibírala. A to i přesto, že k tréninku na vodě patří také běh, posilování a zimní příprava na běžkách (momentálně Šárka trénuje 3–4x týdně).

Proto se přihlásila už do loňského kola Hubneme do plavek, ale vyšlo to až letos. „Ráda bych zpět své sebevědomí, chci se zase cítit krásná a motat chlapům hlavy. Nechci zatěžovat klouby nadbytečnými kily navíc, chci být zdravá. A hlavně bych velmi ráda začala jezdit na veslařském skifu a do větší lodě bych ráda usedala s pocitem, že svojí posádce opravdu dopomůžu k cíli,“ popisuje svoje odhodlání.

Věk: 30 let Výška: 181 cm Váha: 112 kg Zaměstnání: grafička Můj cíl: zhubnout, zpevnit, vyrýsovat

Podívejte se na Šárku na videu:

Video placeholde

A co si o jejím životním stylu myslí přední specialista na výživu Petr Havlíček a fitness trenér Vít Živný?