...

... Zdroj: Lucie Robinson

Hubneme do plavek: Martina vyzkouší krabičkovou dietu

V rámci castingu soutěže Hubneme do plavek vybrala firma Zdravé stravování tzv. divokou kartu – jedna ze třiceti semifinalistek bude hubnout pod jejich dohledem pomocí jejich krabičkového stravování.

„Vybrali jsme paní Martinu Kubátovou, sympatickou maminku na mateřské dovolené. Zaujala nás její motivace a odhodlanost ke změně,“ říká Kateřina Drlíková ze Zdravého stravování. „Paní Martina od nás získala krabičkové stravování na 4 měsíce. Dále bude využívat služeb našich nutričních terapeutek a pravidelně docházet do poraden Zdravého stravování. Mimo jiné má také navržený individuální jídelní plán. Společně jsme vybraly program Pro zdraví ve velikosti 6500 kJ. Množství energie jsme zvolily podle jejích naměřených hodnot – množství svalů, tuku a rychlosti bazálního metabolismu,“ vysvětluje.

„Program Pro zdraví ve velikosti 6 500 kJ obsahuje optimální množství bílkovin, sacharidů a tuků, a to ve správném poměru. S takto nastaveným energetickým příjmem by mělo docházet k pozvolnému úbytku hmotnosti tukové tkáně bez nežádoucího jojo efektu. V programu Pro zdraví pečlivě dbáme na výběr surovin. Chceme také zapracovat na tvorbě svalové tkáně, a proto bude paní Martina aktivně cvičit,“ dodává Kateřina.

Kdo je Martina Kubátová?

Třiatřicetiletá Martina měří 173 cm a váží 95 kg. V minulosti řešila hlavně cvičení, zatímco stravu už tolik ne. Dnes ale říká, že jídlo je 80 % úspěchu. Poprvé zhubla pod vedením osobního trenéra za deset měsíců 21 kg. Podle jejích slov to bylo díky drastickému a ne zrovna správně vyváženému jídelníčku. A jak už to v takových případech bývá, váha šla zase nahoru. V těhotenství nabrala 33 kg, což se projevilo na zdraví, oblečení a pohybu. Martina se zkrátka přestala cítit dobře. Jako svůj cíl si maminka třináctiměsíční holčičky dala zbavit se nadbytečných 20 kg, být v kondici, atraktivní pro manžela a cítit se v pohodě a sebevědomě.

Těší se, že se s výhrou a odborníky ze Zdravého stravování naučí správně jíst a odhalí, kde dělala dosud chyby. Za sebou má podporu manžela i celé rodiny, takže se vůbec nebojí, že by hubnutí nešlo.

Znáte zdravé stravování?

Firma Zdravé stravování funguje od roku 2012. Jako jedna z mála krabičkových diet má svého vlastního výživového specialistu. Může se pochlubit také vývojovým centrem, kde se neustále zkoušejí nové suroviny a způsoby přípravy. Na výběr je devět programů v různých energetických hodnotách od 5000 do 10 000 kJ. K dispozici jsou také 4 nutriční poradny (v Praze, Brně, Ostravě a Žilině). Více na www.zdravestravovani.cz.